Skocz do zawartości

Odwołania Uwzględnione

20 odpowiedzi w tym temacie

#1 anglia

Stażysta

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 39 Postów:
  • Miejscowość:Jelenia Góra

Napisano 30 czerwiec 2011 - 21:27

Witam, nie tylko w AOS odwołanie zostało uwzględnione, takze w REH. NZOZ z Lubania po decyzji jesnie pana prezesa NFZ zostrał zaproszony na negocjacje!!!! Brawo!! Super, że komuś coś sie udało z tymi urzedasami !!! pozdrawiam

#2 DanutaN

Dyrektor

• Pracownicy DOW NFZ
  • PipPipPipPipPip
  • 3223 Postów:
  • Imię: Danuta
  • Nazwisko: Nowak
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 01 lipiec 2011 - 07:27

Wyświetl postUżytkownik anglia dnia 30 czerwiec 2011 - 21:27 napisał

Witam, nie tylko w AOS odwołanie zostało uwzględnione, takze w REH. NZOZ z Lubania po decyzji jesnie pana prezesa NFZ zostrał zaproszony na negocjacje!!!! Brawo!! Super, że komuś coś sie udało z tymi urzedasami !!! pozdrawiam

Nie dość, że Pani pisze w dwóch wątkach niewiedzić czemu...to jeszcze tyle jadu i złośliwości... :e

#3 anglia

Stażysta

• 39 Postów:

Napisano 01 lipiec 2011 - 12:03

Witam, to nie jad i zośliwość a wielka radość. Cieszy każda mała bitwa wygrana z NFZ :-)))Pozdrawiam

Jeszcze jedno. Urzędnicy NFZ nic tylko narzekają na złośliwość lekarzy (dziwne to jest, tym bardziej, że dzięki tym lekarzom mają pracę). Zamiast robić idiotyczne zamieszania z pseudo-konkursami wystarczy dać umowy wszystkim chetnym spełaniajacym warunki a pieniądze równo podzielić !!I sprawa załatwiona. Nie byłoby odwołań,awantur. pozdrawiam

[warn=chrees] Nie pisz posta pod postem, tylko używaj funkcji Edycja [/warn]

#4 Komarek

Dyrektor

• 838 Postów:
  • Imię: Marek
  • Nazwisko: Komarek

Napisano 01 lipiec 2011 - 12:29

Wyświetl postUżytkownik anglia dnia 01 lipiec 2011 - 12:18 napisał

... a pieniądze równo podzielić ...
Rozumiem radość ale głoszenie hasła: wszyscy po równo jest dość odważne.
Już tak kiedyś było :e

#5 ome

Dyrektor

• 829 Postów:
  • Miejscowość:yhm

Napisano 01 lipiec 2011 - 13:04

ja np. nie chcę aby moje pieniądze poddane były fałszywej próbie równodzielstwa

Żadna weryfikacja a naród cwany, zaraz wyqombinuje jak z przysługujacego równodzielenie nie uronić ani zeta, więc czy temu dobremu będzie opłacało się podnosić poziom;-)

#6 DanutaN

Dyrektor

• Pracownicy DOW NFZ
  • PipPipPipPipPip
  • 3223 Postów:

Napisano 01 lipiec 2011 - 14:45

Wyświetl postUżytkownik anglia dnia 01 lipiec 2011 - 12:18 napisał

Jeszcze jedno. Urzędnicy NFZ nic tylko narzekają na złośliwość lekarzy (dziwne to jest, tym bardziej, że dzięki tym lekarzom mają pracę)

Nikt nie narzeka na złośliwość lekarzy! Ja tylko zwróciłam uwagę na Pani nieuprzejmość i to wszystko.

Idąc Pani tokiem rozumowania...można stwierdzić...że Pani ma pracę dzięki pacjentom...a wykształciła się Pani dzięki moim podatkom...i tak możemy w nieskończoność gdyż tak funkcjonuje społeczeństwo każdy dzięki komuś ma pracę i zajęcie.

Pani jako ,,młoda'' uczestniczka forum tego pewnie nie wie ale to forum służy obustronnej pomocy i staramy się tutaj wzajemnie nie obrażać tylko współpracować.

Jest to forum zainicjonowane i prowadzone przez urzędników z NFZ, którym nieobojętne były problemy rozliczeniowe Świadczeniodawców i razem stworzyliśmy myślę coś fajnego i pomocnego!

Cytat

Zamiast robić idiotyczne zamieszania z pseudo-konkursami wystarczy dać umowy wszystkim chetnym spełaniajacym warunki a pieniądze równo podzielić !!I sprawa załatwiona. Nie byłoby odwołań,awantur. pozdrawiam

Myśle, że równo to już było i się nie sprawdziło... :e

#7 Nowa Ruda

Dyrektor

• 1612 Postów:

Napisano 01 lipiec 2011 - 16:41

No ciekawe kto forum zainicjował :( Juz nikt nie pamięta :) I to jeszcze na swoim prywatnym serwerze :)

#8 anglia

Stażysta

• 39 Postów:

Napisano 01 lipiec 2011 - 19:32

Witam, a jesteś pewna, że umowy dostali najlepsi ???!!! Wszyscy wiemy, żr to bzdura a rankingi wymyslone przez NFZ służą tylko do wykoszenbia jak największej ilości oferentów.Musieli znaleźć na siłę jsakieś powody, skoro wymagania spełniało zbyt wielu. W ofertach było mnóstwo "naciągniętych" (delikatnie mówiąc) faktów.Zresztą NFZ nie jest w stanie tego zweryfikować ani sprawdzic.Wylecieli, drodzy państwo , oferenci równie dobrzy i podnoszący poziom. Zostali z leasingami niespłaconymi, bo kupili sprzęt aby podnosić poziom!!!!No ale widzę, że osoby zabierające głos w tym temacie należą do kategorii "ja jestem najlepszy najważniejszy a reszta niech sobie radzi jak moze" Nieładnie!!!Pozdrawiam

A kiedy to tak było po równo?? Pracuję w zawodzie 22 lata, z tego 11 lat współpracy z DRKCH a później z NFZ, i nie przypominam sobie!!!Przypomnę państwu hasła głoszone przez wprowadających reforme słuzby zdrowia: Podpisujcie kontrakty, pieniądze pójdą za pacjentem!! I co z tewgo wynikło?? Lekarze na kontraktach od wielu lat zostali bez pracy, a pacjenci od wielu lat korzystajacy z pomocy danego lekarza błąkają się teraz zdezorientowani i nie wiedzą do kogo mają się udać i właściwie DLACZEGO??? Argumenry NFZ, że kontraktownie zakończone i mają sobie poszukać lekarza z umową nie przekonują tych ludzi, tym bardziej, że przez wiele lat korzystali z jednego. Ale czy to kogoś obchodzi??? Najważniejsze, że NFZ wykonał założony plan(czyt: wykosić jak najwięcej oferentów!!}!!!
Pani Danuto!! nie było moim założeniem obrażać Panią. Każdy ponoć ma prawo wygłosić swoje zdanie.Niezadowolenie z działalności NFZ jest powszechnie znane,zarówno wsród lekarzy jak i pacjentów, więc o co tu się obrażać?? Pozdrawiam i mimo wszystko życzę miłego weekendu

Jeszcze do pani DanutyN!!Śledząc forum od czasu do czasu zauważyłam, iż jest Pani jedną z bardzo nielicznych osób, które czasami faktycxznie starają się pomóc. Ukłon w Pani stronę :-}}} Ale krytyki Pani nie toleruje, niestety. Ten post został zainicjowany przeze mnie, aby uzmysłowić świadczeniodawcom, że warto walczyć. Wielu zrezygnowało z odwołania do Centrali i to był błąd. Jestem przekonana, że w wielu przypadkach odwołania zostałyby uwzględnione!! Stąd moja radość, że udało sie tym nielicznym. Pozdrawiam

[warn=chrees] Ostatnie ostrzeżenie: nie pisz posta pod postem, tylko używaj funkcji Edycja [/warn]

#9 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 01 lipiec 2011 - 22:17

kurcze, nie było mnie 2 dni a tu takie jaja:)
do anglia - nie zgodzę się z tobą w jednej kwestii - "wygrali najlepsi (...) mający leasingi niespłacone" akurat jestemten "według Ciebie" poszkodowany. Miałem kontrakt, nie mam już.Wygrał inny oferent oferujący coś więcej niż ja miałem (chodziło o Holtery w miejscu i w dostępie, aby było śmiesznie mój podwykonawca) ale nie biję tak piany :(
Po równo to w poprzednim systemie było. Ok, ja chętnie w Kamiennej Górze wezmę kontrakt podobnej przychodni (7 specjalizacji) z Wrocławia.Ja go wyrobię. Powiem więcej - zacznę się reklamować w Jeleniej Górze, Wałbrzychu i Wrocławiu. Nawet załatwię transport darmowy.Tylko trzeba pamiętać o ZAPOTRZEBOWANIU. Specjalnie będę ściągał ludzi spoza powiatu aby wyrobić "równy" kontrakt. Logicznie to brzmi?

Cytat

Argumenry NFZ, że kontraktownie zakończone i mają sobie poszukać lekarza z umową nie przekonują tych ludzi, tym bardziej, że przez wiele lat korzystali z jednego. Ale czy to kogoś obchodzi??? Najważniejsze, że NFZ wykonał założony plan(czyt: wykosić jak najwięcej oferentów!!}!!!
stety, niestety, jakiś powód odrzucenie lub nie przyznania oferty był. Napisz jaki. W moim przypadku - lepsza dostępność. A jak to jest w rzeczywistości to kontrole robią. Ostatnio kilka w powiecie u mnie było.

Także weź na wstrzymanie. Forum jakie jest takie jest, ale szanujemy się i staramy się nie wyładowywać swoich frustracji, ok?

#10 Olka65

Dyrektor

• 1256 Postów:
  • Imię: Jolanta
  • Nazwisko: Skrzypek
  • Miejscowość:Dzierżoniów

Napisano 02 lipiec 2011 - 10:00

Piotrze,no bardzo uprościłeś.Nie rozumiem, dlaczego poszedłeś tak bardzo na skróty.A to wszystko przecież bardzo polityczne(żeby tylko)..."...na wróżbę i na ciasteczko nabierzesz każde dziecko..."(Woody Allen)
Anglia,sprawiedliwości nie ma,nie było i nie będzie.Oburzanie się nic nie da.Wzniosłe idee trafią wcześniej czy później do kanalizacji.
Żądajmy uczciwości w pierwszej kolejności od siebie.

#11 chrees

Dyrektor

• Admini
  • 5996 Postów:
  • GG: 608431
  • Imię: Krzysztof
  • Nazwisko: Żukowski

Napisano 04 lipiec 2011 - 07:11

Wyświetl postUżytkownik anglia dnia 30 czerwiec 2011 - 21:27 napisał

To forum istnieje po to, byśmy mieli sobie pomagać. Język, który tutaj użyłaś, nie jest językiem ogólnie przyjętym za kulturalny. Zwróć uwagę, w jaki sposób piszesz.

ps. Forum powstało poza DOW NFZ, później jednak, ze względów praktycznych, zostało przeniesione na nasze serwery.

#12 DanutaN

Dyrektor

• Pracownicy DOW NFZ
  • PipPipPipPipPip
  • 3223 Postów:

Napisano 04 lipiec 2011 - 07:51

Wyświetl postUżytkownik Nowa Ruda dnia 01 lipiec 2011 - 16:41 napisał

No ciekawe kto forum zainicjował Juz nikt nie pamięta I to jeszcze na swoim prywatnym serwerze

Panie Mariuszu pamiętamy, pamiętamy i zawsze Pan będzie twórcą Forum tego nieoficjalnego... i pierwszego podobno bardziej ,,szczerego'' :)

Cytat

Pani Danuto!! nie było moim założeniem obrażać Panią. Każdy ponoć ma prawo wygłosić swoje zdanie.Niezadowolenie z działalności NFZ jest powszechnie znane,zarówno wsród lekarzy jak i pacjentów, więc o co tu się obrażać?? Pozdrawiam i mimo wszystko życzę miłego weekendu
Wierzę, że nie chciała mnie Pani obrażać...ale sama Pani przyzna, że słowo ,,urzędas'' to nie komplement...

Cytat

Jeszcze do pani DanutyN!!Śledząc forum od czasu do czasu zauważyłam, iż jest Pani jedną z bardzo nielicznych osób, które czasami faktycxznie starają się pomóc. Ukłon w Pani stronę :-}}} Ale krytyki Pani nie toleruje, niestety. Te

Może dlatego, że generalnie nie lubię słowa tolerancja :)
a tak serio...
Krytyka w sensie dyskusja jak nabardziej, ale krytyka aby kogoś wyzywać od urzędasów i jaśnie Panów to NIE!
Do tego służą inne fora w internecie (jest ich pełno) i tam może Pani pisać o NFZ co tylko chce ale na naszym forum na takie teksty reagujemy, bo to jest NASZE forum i my ustalamy zasady!

Cytat

A kiedy to tak było po równo?? Pracuję w zawodzie 22 lata, z tego 11 lat współpracy z DRKCH a później z NFZ, i nie przypominam sobie!!!Przypomnę państwu hasła głoszone przez wprowadających reforme słuzby zdrowia: Podpisujcie kontrakty, pieniądze pójdą za pacjentem!! I co z tewgo wynikło??

Po równo nie wiem jak Komarek ale ja uważam, że było wtedy...kiedy jeszcze pracowałam w szpitalu i pieniądze były dzielone na...łóżko...i tak pracowałam na oddziale, który miał 96 łóżek i dostawaliśmy na to pieniądze, ale że z tego 30 było ,,nieczynnych'' nikt nie chciał pamiętać bo do Urzędu dawało się te ,,lepsze''statystyki. W Specjalistyce natomiast to była rejonizacja i przychodnia dostawała ,,za głowy pacjentów'' przynależne teretorialnie. Także pacjent był przypisany do specjalistów jak teraz to poz...i nie mógł wybierać lekarza bo przynależał :(

Cytat

reasumując

Żadne konkursy i castingi szczególnie z pozycji tych co przegrają nie są sprawiedliwe. Ja pracowałam parę razy w komisji konkursowej i proszę mi wierzyć, że nikt z lekką ręką linii odcięcia nie robił...tym bardziej,że pod linią zostawały nieraz naprawdę dobre placówki. Czasem to były dla nas pracowników prawdziwe dylematy...bo algorytmy były nie do podważenia! Każdy nowopowstały NZOZ czy indywidualna praktyka chce kontraktu bo spełnia wymagania...to komuś trzeba zabrać by tych nowych wpuścić! A worek z pieniędzmi jest jeden! Przecież dla wszystkich nie starczy to wiemy wszyscy.

Cytat

Żądajmy uczciwości w pierwszej kolejności od siebie.

i ta jak zawsze trafna myśl Olki65 niech nam posłuży za puentę :)

#13 Waldi

Praktykant

• 4 Postów:

Napisano 29 lipiec 2011 - 08:06

Zgadzam się z anglią w całej rozciągłości. Popłakiwania urzędasów znamy od dawna i jesteśmy do nich przyzwyczajeni. Jeśli chodzi o puenty to: " Nie chciał się uczyć, został urzędnikiem". Nie jest to obraza tylko określenie typu ludzi, zajmujących stanowiska urzędnincze. A powszechna opinia o NFZ jako zorganizowanej grupie przestepczej jest słuszna.

Wyświetl postUżytkownik DanutaN dnia 04 lipiec 2011 - 07:51 napisał

Panie Mariuszu pamiętamy, pamiętamy i zawsze Pan będzie twórcą Forum tego nieoficjalnego... i pierwszego podobno bardziej ,,szczerego'' :lol2:

Wierzę, że nie chciała mnie Pani obrażać...ale sama Pani przyzna, że słowo ,,urzędas'' to nie komplement...

Może dlatego, że generalnie nie lubię słowa tolerancja :blush:
a tak serio...
Krytyka w sensie dyskusja jak nabardziej, ale krytyka aby kogoś wyzywać od urzędasów i jaśnie Panów to NIE!
Do tego służą inne fora w internecie (jest ich pełno) i tam może Pani pisać o NFZ co tylko chce ale na naszym forum na takie teksty reagujemy, bo to jest NASZE forum i my ustalamy zasady!

Po równo nie wiem jak Komarek ale ja uważam, że było wtedy...kiedy jeszcze pracowałam w szpitalu i pieniądze były dzielone na...łóżko...i tak pracowałam na oddziale, który miał 96 łóżek i dostawaliśmy na to pieniądze, ale że z tego 30 było ,,nieczynnych'' nikt nie chciał pamiętać bo do Urzędu dawało się te ,,lepsze''statystyki. W Specjalistyce natomiast to była rejonizacja i przychodnia dostawała ,,za głowy pacjentów'' przynależne teretorialnie. Także pacjent był przypisany do specjalistów jak teraz to poz...i nie mógł wybierać lekarza bo przynależał :ph34r:

Żadne konkursy i castingi szczególnie z pozycji tych co przegrają nie są sprawiedliwe. Ja pracowałam parę razy w komisji konkursowej i proszę mi wierzyć, że nikt z lekką ręką linii odcięcia nie robił...tym bardziej,że pod linią zostawały nieraz naprawdę dobre placówki. Czasem to były dla nas pracowników prawdziwe dylematy...bo algorytmy były nie do podważenia! Każdy nowopowstały NZOZ czy indywidualna praktyka chce kontraktu bo spełnia wymagania...to komuś trzeba zabrać by tych nowych wpuścić! A worek z pieniędzmi jest jeden! Przecież dla wszystkich nie starczy to wiemy wszyscy.

i ta jak zawsze trafna myśl Olki65 niech nam posłuży za puentę :rolleyes:

Użytkownik Waldi edytował ten post 29 lipiec 2011 - 08:13

#14 Filip_Gorczynski

Dyrektor

• Admini
  • 1644 Postów:
  • Imię: Filip
  • Nazwisko: Gorczyński

Napisano 29 lipiec 2011 - 08:57

Wyświetl postUżytkownik Waldi dnia 29 lipiec 2011 - 08:06 napisał

Zgadzam się z anglią w całej rozciągłości. Popłakiwania urzędasów znamy od dawna i jesteśmy do nich przyzwyczajeni. Jeśli chodzi o puenty to: " Nie chciał się uczyć, został urzędnikiem". Nie jest to obraza tylko określenie typu ludzi, zajmujących stanowiska urzędnincze. A powszechna opinia o NFZ jako zorganizowanej grupie przestepczej jest słuszna.

Właśnie załatwiłeś sobie bana. Na razie na miesiąc, następny taki post skończy się w prokuraturze, gwarantuję Ci to.

#15 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 29 lipiec 2011 - 09:00

Waldi
1. powtarzasz coś o grupie przestępczej co jest pomówieniem w myśl prawa prasowego
2. wczoraj miałem kontrolę z urzędu, Panie znam z widzenia, pogadaliśmy, wyjaśniliśmy sobie co i jak. One wykonują odgórne przykazy i przepisy. Koniec kropka.

edit. Filip był szybszy

Użytkownik Piotr_Jakson edytował ten post 29 lipiec 2011 - 09:00

#16 spzozglogow

Dyrektor

• 593 Postów:
  • Imię: Tomasz
  • Nazwisko: Kikowski
  • Miejscowość:Głogów

Napisano 29 lipiec 2011 - 09:55

Procedura odwołania do prezesa NFZ jest i nic dziwnego, że świadczeniodawcy korzystają z tej możliwości. Byłoby dziwne jeśliby prezes wszystkie odwołania odrzucał.
Z mojego podwórka wygląda to ta, że pacjenci sami organizują się w różne formy protestów, zbierania podpisów, pikiet w obronie lekarzy, którzy nie dostali w roku 2011 umowy z NFZ. Rozumiem ich - skoro mieli w grudniu 2010 lekarza specjalistę na miejscu a teraz NFZ nakazuje im jeździć 30 km dalej - nie potrafię im tego wyjaśnić po ludzku tak aby to mogli pojąć.

#17 Włodzimierz Jurkiewicz

Praktykant

• 3 Postów:
  • Miejscowość:Wałbrzych

Napisano 23 wrzesień 2011 - 13:32

A ja jestem zadowolony :D Mama kwiatki w domu sadzi, z ojcem w ogrodzie wino pije :piwko: , nie "ściga" mnie za rozliczenia, pacjenci nie wydzwaniają, strona NFZ-tu nie pamiętam już jak wygląda - wzrok się poprawił, nie wyrywam włosów przy mM, a starzy pacjenci przychodzą prywatnie. :P

#18 Komarek

Dyrektor

• 838 Postów:
  • Imię: Marek
  • Nazwisko: Komarek

Napisano 23 wrzesień 2011 - 14:14

Wyświetl postUżytkownik Włodzimierz Jurkiewicz dnia 23 wrzesień 2011 - 13:32 napisał

... a starzy pacjenci przychodzą prywatnie...

Nie w każdym mieście i nie w każdej specjalności pacjenci przyjdą prywatnie -_-
A przynajmniej nie w takiej liczbie, żeby utrzymać poradnię i personel. 99 % przy rejestracji upewnia się "czy napewno na enefzet".
Ale cieszę się, że Ty się cieszysz :)

#19 DanutaN

Dyrektor

• Pracownicy DOW NFZ
  • PipPipPipPipPip
  • 3223 Postów:

Napisano 23 wrzesień 2011 - 14:59

Wyświetl postUżytkownik Włodzimierz Jurkiewicz dnia 23 wrzesień 2011 - 13:32 napisał

A ja jestem zadowolony Mama kwiatki w domu sadzi, z ojcem w ogrodzie wino pije nie "ściga" mnie za rozliczenia, pacjenci nie wydzwaniają, strona NFZ-tu nie pamiętam już jak wygląda - wzrok się poprawił, nie wyrywam włosów przy mM, a starzy pacjenci przychodzą prywatnie.

Ale dobrze, że forum Pan nie porzucił ;) bo jak widać coraz mniej problemów ....i forum niemrawe... :D

Użytkownik DanutaN edytował ten post 23 wrzesień 2011 - 15:00

#20 chrees

Dyrektor

• Admini
  • 5996 Postów:
  • GG: 608431
  • Imię: Krzysztof
  • Nazwisko: Żukowski

Napisano 26 wrzesień 2011 - 06:44

Wyświetl postUżytkownik DanutaN dnia 23 wrzesień 2011 - 14:59 napisał

Ale dobrze, że forum Pan nie porzucił ;) bo jak widać coraz mniej problemów ....i forum niemrawe... :D
i 15 kont założył...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych