Witam
Czy jest gdzieś (warunki kontraktowania) wymagane aby sprzęt użytkowany przez świadczeniodawcę był serwisowany ?
Dostaliśmy pismo w sprawie uzupełnienia braków w nowym kontrakcie i wytknięto nam brak takowych umów.
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 listopad 2011 - 15:38
Napisano 21 listopad 2011 - 16:32
Może to nie są warunki dokładnie dotyczące kontraktowania,ale warunki jakim powinien odpowiadać sprzęt medyczny (zgodnie z ustawą-ale nie powiem Ci teraz którą dokładnie-dotyczy to zarówno placówek na NFZ ,jak i prywatnych). My uzupełnialiśmy to w zeszłym roku przy aneksowaniu umów i podpisywaliśmy umowę z firmą serwisową. I teraz dodatkowo jeszcze dochodzą paszporty techniczne dla każdego sprzętu- sąsiednia placówka miała nalot z NFZ 2 miesiące temu i sprawdzali te paszporty .
Napisano 21 listopad 2011 - 17:16
To dziwne bo mieliśmy kontrolę w czerwcu i nikt nie zająknął się o serwisie :/
Napisano 22 listopad 2011 - 12:13
Wszystkiego chyba 
Na bank sprawdzali brak barier architektonicznych dla osób niepełnosprawnych - to z protokołu mi utkwiło w głowie.
Na bank sprawdzali brak barier architektonicznych dla osób niepełnosprawnych - to z protokołu mi utkwiło w głowie.
Napisano 22 listopad 2011 - 14:02
NFZtu obchodzi tylko to co w ofercie i umowie masz - skoro wpisałeś że sprzęt jest serwisowany to to sprawdzają, skoro piszesz że masz podjazd to też sprawdzą.
Warunki sanitarne są przez inne służby sprawdzane
Warunki sanitarne są przez inne służby sprawdzane
Napisano 24 listopad 2011 - 16:38
Dzięki serdeczne mik
Rozjaśniło mi się w głowie, tylko dziwne że nic o tych zmianach nie wiedziałem do chwili obecnej :/
Rozjaśniło mi się w głowie, tylko dziwne że nic o tych zmianach nie wiedziałem do chwili obecnej :/
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych