Skocz do zawartości

Pytania W Ankiecie Psy

psy aos

4 odpowiedzi w tym temacie

#1 novum

Rezydent

• Świadczeniodawcy poza DOW
  • 59 Postów:
  • Imię: Estera
  • Miejscowość:Śląsk

Napisano 27 listopad 2011 - 16:43

witam. jedno z pytań ankiety:

1. Czy porada lekarska diagnostyczna realizowana jest przez wymieniony personel zatrudniony w odpowiednim wymiarze czasu pracy?
a). lekarz specjalista psychiatrii zatrudniony w równoważniku nie mniej niż 0,5 wymiaru czasu pracy
B). lekarz specjalista psychiatrii zatrudniony w równoważniku pełnego wymiaru czasu pracy
c). lekarz specjalista w trakcie specjalizacji z psychiatrii zatrudniony w równoważniku pełnego wymiaru czasu pracy
d). brak wskazanego personelu zatrunionego w odpowiednim wymiarze czasu pracy

Moje pytanie brzmi: Co w powyższym pytaniu oznacza WYMIAR CZASU PRACY? ... czy jest to etat przeliczeniowy lekarza czyli 37h z minutami, czy może czas pracy lekarzy w poradni zdrowia psychicznego przykładowo 15 w tygodniu czy może coś jeszcze innego.. :)

#2 Piotr_Jakson

Spamer

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 27 listopad 2011 - 18:16

Novum - czy ty czytasz odpowiedzi do innych twoich pytań? było gdzieś już twoje pytanie czy 15h pracy poradni + 5h czegoś tam i ci uświadomili!!!!!
Kobieto, czytanie ze zrozumieniem i trochę LOGIKI!!! Wiem że jesteś nowa, ale kto ci każe pracować 37h?

A ja się dziwię że pojawiła się firma która za 2500 zł zrobi "ofertę" dla jednej poradni....

#3 novum

Rezydent

• 59 Postów:

Napisano 27 listopad 2011 - 18:31

dziękuję za miłą odpowiedź, będę pisała do administratora o wypisanie mnie z forum.. po co mam ludzi denerwować :(

#4 Olka65

Dyrektor

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 1256 Postów:
  • Imię: Jolanta
  • Nazwisko: Skrzypek
  • Miejscowość:Dzierżoniów

Napisano 27 listopad 2011 - 18:59

Novum,spokojnie:)Piotr się niepotrzebnie uniósł.Na pewno przeprosi:)
To jest dodatkowo oceniane dla porady lekarskiej diagnostycznej w PZP-stąd pytanie w ankiecie.
1) lekarz specjalista psychiatrii zatrudniony w równoważniku nie mniej niż 0,5 wymiaru czasu pracy lub
2) lekarz specjalista psychiatrii zatrudniony w równoważniku pełnego wymiaru czasu pracy lub
3) lekarz psychiatra lub lekarz w trakcie specjalizacji z psychiatrii zatrudniony w równoważniku pełnego wymiaru czasu pracy.
Wymagane:
poradnia:
1) czynna co najmniej:
3 razy w tygodniu, nie mniej niż 12 godzin tygodniowo łącznie, w tym raz w tygodniu w
przedziale czasowym od 14.00 do 20.00, minimum przez 4 godziny bez przerwy;
2) lekarz udziela świadczeń w wymiarze nie mniejszym niż 3/4 czasu pracy poradni
tygodniowo, zgodnie z załącznikiem nr 6 , l.p. 4, 5, kolumna 3, rozporządzenia Ministra
Zdrowia o świadczeniach gwarantowanych PSY

#5 novum

Rezydent

• 59 Postów:

Napisano 29 listopad 2011 - 19:11

Wyświetl postUżytkownik Olka65 dnia 27 listopad 2011 - 18:59 napisał

Novum,spokojnie:)Piotr się niepotrzebnie uniósł.Na pewno przeprosi:)
To jest dodatkowo oceniane dla porady lekarskiej diagnostycznej w PZP-stąd pytanie w ankiecie.
1) lekarz specjalista psychiatrii zatrudniony w równoważniku nie mniej niż 0,5 wymiaru czasu pracy lub
2) lekarz specjalista psychiatrii zatrudniony w równoważniku pełnego wymiaru czasu pracy lub
3) lekarz psychiatra lub lekarz w trakcie specjalizacji z psychiatrii zatrudniony w równoważniku pełnego wymiaru czasu pracy.
Wymagane:
poradnia:
1) czynna co najmniej:
3 razy w tygodniu, nie mniej niż 12 godzin tygodniowo łącznie, w tym raz w tygodniu w
przedziale czasowym od 14.00 do 20.00, minimum przez 4 godziny bez przerwy;
2) lekarz udziela świadczeń w wymiarze nie mniejszym niż 3/4 czasu pracy poradni
tygodniowo, zgodnie z załącznikiem nr 6 , l.p. 4, 5, kolumna 3, rozporządzenia Ministra
Zdrowia o świadczeniach gwarantowanych PSY

ja wszystko rozumiem, wszystkie wymagania spełniam, poradnia czynna 15 godzin tygodniowo w tym 14 godzin pracy lekarzy, 6 godzin pracy psychologa, poradnia czynna 4 razy w tygodniu, raz od 14 do 19.. W moim wypadku przy 15 godzinach czasu pracy poradni tygodniowo 14 godzin pracy lekarzy spełnia warunek 3/4 czasu pracy poradni tygodniowo udziela lekarz, 1/3 z 15 to 5 więc 6 godzin pracy psychologa również spełnia warunek. Nie rozumiem przy tym pytania które jak Pani mówi, jest dodatkowo punktowane. Proszę mi powiedzieć jak w moim wypadku mam rozumieć:
Czy lekarz specjalista psychiatrii jest zatrudniony w równoważniku pełnego wymiaru czasu pracy? czy może w 0,5? nie rozumiem w tym wypadku określenia "RóWNOWAŻNIKA czasu pracy".. i czy spełniamy warunek dodatkowo oceniany czy nie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych