Skocz do zawartości

Zarządzenie Prezesa Nfz

• Nie możesz odpowiedzieć
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 henia

Dyrektor

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 555 Postów:
  • GG: 871100
  • Miejscowość:dolnośląskie

Napisano 03 wrzesień 2010 - 07:45

Nie wiem czy wiecie, ale ukazało sie zarzadzenie Prezesa NFZ dotyczące kontraktów z rehabilitacji, pod tym linkiem wszystko jest : http://www.nfz.gov.p...r=12&artnr=4202

#2 Szopen

Rezydent

• 263 Postów:
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 04 wrzesień 2010 - 14:44

Wyświetl postUżytkownik henia dnia 03 wrzesień 2010 - 07:45 napisał

Nie wiem czy wiecie, ale ukazało sie zarzadzenie Prezesa NFZ dotyczące kontraktów z rehabilitacji, pod tym linkiem wszystko jest : http://www.nfz.gov.p...r=12&artnr=4202

Widziałam i jestem w szoku bo wchodzi w życie z mocą obowiązywania od 1 października 2010, albo źle czytam albo faktycznie mam rozliczyc rehabilitację neurologiczną za październik w JGP !! :huh:

#3 SP ZOZ Zgorzelec

Rezydent

• 425 Postów:
  • Miejscowość:Zgorzelec

Napisano 08 wrzesień 2010 - 09:58

Wyświetl postUżytkownik Szopen dnia 04 wrzesień 2010 - 14:44 napisał

Widziałam i jestem w szoku bo wchodzi w życie z mocą obowiązywania od 1 października 2010, albo źle czytam albo faktycznie mam rozliczyc rehabilitację neurologiczną za październik w JGP !! :(

Rozliczysz, jeżeli będziesz miał ten oddział w Decyzji - jako odrębną komórkę organizacyjną... ;)

#4 PiotrSz

Dyrektor

• Świadczeniodawcy poza DOW
  • 558 Postów:
  • GG: 119994
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Szlachcic
  • Miejscowość:Oświęcim

Napisano 13 wrzesień 2010 - 10:17

witam

no i to jest wlasnie podstawowe pytanie do ludzi z NFZ
czy to ze w/w zarzadzenie 53 wchodzi w zycie z dniem 01.10.2010 (i odwoluje tym samym poprzednie zarzadzenie)
znaczy ze od 1 pazdziernika rozliczamy te dwa produkty przez JGP ? no i czy dotyczy to wszysktich realizujacych
w/w produkty czy tylko ty ktorzy maja osobne komorki organizacyjne (np 4306 dla neuro) ?

pozdrawiam

#5 Szopen

Rezydent

• 263 Postów:

Napisano 13 wrzesień 2010 - 11:41

Wyświetl postUżytkownik PiotrSz dnia 13 wrzesień 2010 - 10:17 napisał

witam

no i to jest wlasnie podstawowe pytanie do ludzi z NFZ
czy to ze w/w zarzadzenie 53 wchodzi w zycie z dniem 01.10.2010 (i odwoluje tym samym poprzednie zarzadzenie)
znaczy ze od 1 pazdziernika rozliczamy te dwa produkty przez JGP ? no i czy dotyczy to wszysktich realizujacych
w/w produkty czy tylko ty ktorzy maja osobne komorki organizacyjne (np 4306 dla neuro) ?

pozdrawiam

Faktycznie Zarządzenie 53/2010 wchodzi w życie z mocą obowiązywania od 01.10.2010, jak chcesz od 01.10 realizowac rehabilitację neurologiczną
to musisz spełnic wszystkie warunki wymagane Zarządzeniem 53/2010 tj. personel, komórki, JGP itd.,
tylko wdrożenie tego w 3 tyg. jest cokolwiek immposible :( .
Poza tym nie ma Rozporządzenia MZ w tej sprawie ....

#6 mirek

Rezydent

• 324 Postów:

Napisano 21 wrzesień 2010 - 22:28

prosze o pomoc w przygotowaniu oferty pierwszy raz będe skladać i mam pare pytań ale żeby nie nudzić może na telefon dziekuję

#7 Szopen

Rezydent

• 263 Postów:

Napisano 23 listopad 2010 - 09:43

Jak dokładnie należy rozumieć zapis z załącznika do Rozporządzenia MZ z 06.10.2010 mówiący że świadczeniobiorca może korzystać w ramach rehabilitacji neurologicznej przewlekłej raz w roku kalendarzowym ? Pytanie czy w jednej jednostce raz w roku czy wogóle w całej Polsce raz w roku, bo jeśli teoretycznie pacjent nie udzieli takiej informacji to tego nie zweryfikujemy przy przyjęciu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych