Skocz do zawartości

Harmonogram

7 odpowiedzi w tym temacie

#1 monPOZ

Rezydent

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 291 Postów:
  • Imię: Monika
  • Miejscowość:J-L

Napisano 08 wrzesień 2010 - 10:52

Witam serdecznie, prosze mi odpisać na pytanie. Chcąc podpisac umowe o współpracy z lekarzem to czy koniecznie musze wykazac w portalu harmonogram tego lekarza, czy nie jest to konieczne???

#2 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 08 wrzesień 2010 - 14:00

czy będzie przyjmował w ramach ubezpieczenia/umowy z NFZ? jeśli tak to musisz go zgłosić

#3 RoboWłodek_Marzyciel

Praktykant

• Świadczeniodawcy poza DOW
  • 2283 Postów:
  • Imię: Włodzimierz
  • Nazwisko: Jurkiewicz
  • Miejscowość:Wałbrzych

Napisano 08 wrzesień 2010 - 14:54

Wyświetl postUżytkownik nzozrodzina dnia 08 wrzesień 2010 - 14:00 napisał

czy będzie przyjmował w ramach ubezpieczenia/umowy z NFZ? jeśli tak to musisz go zgłosić

Jeśli sam będzie miał umowę z NFZ, to nie będzie mógł u nikogo pracować ;)

#4 monPOZ

Rezydent

• 291 Postów:

Napisano 09 wrzesień 2010 - 07:15

tylko że ten lekarz bedzie przyjmował wg harmonogramu uzgodnionego z ZOZ-em, tzn. w przypadku nieobecnosci jednego z lekarzy on bedzie przyjmował, ale nie bedzie miał wyznaczonych stałych dni i godzin przyjęć, tylko w sytuacjach "awaryjnych"(w zastepstwie)

#5 monPOZ

Rezydent

• 291 Postów:

Napisano 09 wrzesień 2010 - 10:12

Lekarz bedzie przyjmował bardzo rzadko, ale żąda recept z naszego ZOZ-u, ja wiem że jak jest z umową z NFZ to do PŚ trzeba zgłosić, tylko proszę mi napisać czy ja koniecznie muszę wykazać harmonogram takiego lekarza w PŚ, bo tego właśnie nieweim, my niewiemy jak on bedzie przyjmował, bo jest po prostu tylko podczas zastępstw, bardzo prosze o odpowiedź

#6 monPOZ

Rezydent

• 291 Postów:

Napisano 13 wrzesień 2010 - 17:38

Czy chcąc załatwić lekarzowi recepty na naszą umowę z NFZ (lekarz chce pracować na umowę o współpracy) to czy trzeba go zgłosić do portalu świadczeniodawcy - potencjał czy jest jakaś inna droga??? Proszę o pomoc, pierwszy raz załatwiam coś takiego

#7 mellon

Rezydent

• 115 Postów:

Napisano 16 wrzesień 2010 - 06:50

Wyświetl postUżytkownik monPOZ dnia 13 wrzesień 2010 - 17:38 napisał

Czy chcąc załatwić lekarzowi recepty na naszą umowę z NFZ (lekarz chce pracować na umowę o współpracy) to czy trzeba go zgłosić do portalu świadczeniodawcy - potencjał czy jest jakaś inna droga??? Proszę o pomoc, pierwszy raz załatwiam coś takiego

Musisz go wyłącznie zgłosić do SYMOLA i podać pod jaką umowę będzie miał zamawiane recepty. Wskazanie człowieka do recept nie jest bezpośrednio powiązane z portalem.

#8 januszp

Rezydent

• 45 Postów:
  • Imię: Jan
  • Miejscowość:Głogów

Napisano 20 październik 2010 - 11:31

Ja mam inny problem. Otóż moja żona ma podpisaną umowę z NFZ z zakresu Indywidualnej Praktyki Pielęgniarki. Zgodnie z przepisami ma zabezpieczyć świadczeniobiorców od godziny 8.00 do 18.00, tj. przez okres 10 godzin. Mam w związku z tym pytanie, czy w harmonogramie trzeba wykazać 2 godz. przerwę, czy też "rozpisać" harmonogram na 10 godz. pracy ?
Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu tego problemu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych