Kilka Instalacji Na Jednym Komuterze
Napisano 17 wrzesień 2010 - 21:54
Napisano 20 wrzesień 2010 - 06:55
Panel sterowania > opcje folderów > zakładka "Widok" > należy zaznaczyć pokaż ukryte pliki i foldery
Zainstaluj program (raz)
1. Program domyślnie zainstaluje się: dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01
2. baza zainstaluje się : dysk systemowy/Documents and Settings/All Users/Dane aplikacji/Global Services/OFERT_9/01 (gdzie folder 01 to folder z bazą)
Program możesz sam/a przekopiować w tyle folderów ile chcesz.
Np.
dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/KOWALSKI
dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/NOWAK
dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/OLEJNIK
i do każdego folderu wklej czystą bazę z dysk systemowy/Documents and Settings/All Users/Dane aplikacji/Global Services/OFERT_9/01
aby wyglądało to tak
dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/KOWALSKI/01
dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/NOWAK/01
dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/OLEJNIK/01
później otwórz plik ofertowanie.cfg w każdym folderze programu np. dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/KOWALSKI
i zmień w notatniku :
DBPath=dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/KOWALSKI/01/Baza
NetDirPath=dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/KOWALSKI/01/NetDir
Użytkownik Ziemo edytował ten post 20 wrzesień 2010 - 09:44
Napisano 20 wrzesień 2010 - 14:31
Napisano 21 wrzesień 2010 - 06:53
Użytkownik nzozrodzina dnia 20 wrzesień 2010 - 18:12 napisał
Można aktualizować, ale na czas aktualizacji trzeba przywrócić oryginalne nazwy folderów z programem i bazą - bo instalator aktualizuje tylko w tych domyślnych lokalizacjach. Fajna zabawa nie ? Aktualizacja przywraca oryginalny plik *.cfg. Gdyby ktoś chciał skorzystać z narzędzia do naprawy bazy w nieoryginalnej lokalizacji, to również trzeba zmodyfikować plik PDXRBLD.INI w folderze bazy i wstawić tam właściwą ścieżkę dostępu.
Problem był już przerabiany pzry okazji aneksowania na 2010:
http://forum.nfz-wro...os-co-dzialalo/
Napisano 21 wrzesień 2010 - 09:53
Pozdrawiam
Napisano 21 wrzesień 2010 - 10:03
Użytkownik Ziemo dnia 20 wrzesień 2010 - 06:55 napisał
Panel sterowania > opcje folderów > zakładka "Widok" > należy zaznaczyć pokaż ukryte pliki i foldery
Zainstaluj program (raz)
1. Program domyślnie zainstaluje się: dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01
2. baza zainstaluje się : dysk systemowy/Documents and Settings/All Users/Dane aplikacji/Global Services/OFERT_9/01 (gdzie folder 01 to folder z bazą)
Program możesz sam/a przekopiować w tyle folderów ile chcesz.
Np.
dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/KOWALSKI
dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/NOWAK
dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/OLEJNIK
i do każdego folderu wklej czystą bazę z dysk systemowy/Documents and Settings/All Users/Dane aplikacji/Global Services/OFERT_9/01
aby wyglądało to tak
dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/KOWALSKI/01
dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/NOWAK/01
dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/OLEJNIK/01
później otwórz plik ofertowanie.cfg w każdym folderze programu np. dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/KOWALSKI
i zmień w notatniku :
DBPath=dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/KOWALSKI/01/Baza
NetDirPath=dysk systemowy/Program Files/Global Services/OFERT_9/01/KOWALSKI/01/NetDir
Potem wczytujemy sobie świadczeniodawcę i plik postępowania. Wykonujemy ofertę. Po zakonczeniu kopiujemy sobie znowu cały katalog: /Documents and Settings/All Users/Dane aplikacji/Global Services
do jakiegoś zapasowego katalogu (np. dla świadczeniodawcy) a czysta kopię podmieniamy z katalogu kopia. Aktualizujemy w ten sam sposób.
Napisano 21 wrzesień 2010 - 10:38
Użytkownik grzesiek dnia 21 wrzesień 2010 - 10:03 napisał
Potem wczytujemy sobie świadczeniodawcę i plik postępowania. Wykonujemy ofertę. Po zakonczeniu kopiujemy sobie znowu cały katalog: /Documents and Settings/All Users/Dane aplikacji/Global Services
do jakiegoś zapasowego katalogu (np. dla świadczeniodawcy) a czysta kopię podmieniamy z katalogu kopia. Aktualizujemy w ten sam sposób.
sposób nie spawdzi się w przypadku kiedy musisz wykonać kilka ofert na jednym komputerze w praktycznie tym samym czasie
Napisano 21 wrzesień 2010 - 10:56
Użytkownik nzozrodzina dnia 21 wrzesień 2010 - 10:38 napisał
Napisano 21 wrzesień 2010 - 11:18
Użytkownik grzesiek dnia 21 wrzesień 2010 - 10:56 napisał
Widać u ciebie jest ok,
ja mam dwóch świadczeniodawców swoich którzy jednocześnie startują i jednoczesnie się im oferty robi => te same pielęgniarki np. a lekarze zmieniają godziny pracy. Duzy ośrodek (Legnica) = dużo lekarzy, Mały osrodek (Kamienna Góra) = mało wolnych lekarzy
PS. już tyle ofert zrobiłeś?
Napisano 21 wrzesień 2010 - 11:22
Użytkownik nzozrodzina dnia 21 wrzesień 2010 - 11:18 napisał
ja mam dwóch świadczeniodawców swoich którzy jednocześnie startują i jednoczesnie się im oferty robi => te same pielęgniarki np. a lekarze zmieniają godziny pracy. Duzy ośrodek (Legnica) = dużo lekarzy, Mały osrodek (Kamienna Góra) = mało wolnych lekarzy
PS. już tyle ofert zrobiłeś?
Napisano 21 wrzesień 2010 - 12:05
Użytkownik grzesiek dnia 21 wrzesień 2010 - 11:47 napisał
tak myślałem że odpiszesz
nie wiem w jakiej, ale widzę z innego tematu że podbono pracujesz z instytucji "rządowej" a nie firmie prywatnej
co jednoznacznie pokazuje na konflikt interesów. Sanepid, Ministerstwo Finansów, Zdrowia, MSWIA... pomyśl chwilkę
Pozdrawiam (znowu emotek m i brakuje - do pracy admini <hahaha>)
Napisano 21 wrzesień 2010 - 12:08
Jest jeszcze jeden prostszy sposób dla osób mniej obytych z komputerem. Mianowicie można założyć kilka kont użytkowników w systemie i instalować aplikację zaznaczając opcję "Wykonaj instalację tylko dla bieżącego użytkownika komputera".
Napisano 21 wrzesień 2010 - 12:26
Użytkownik nzozrodzina dnia 21 wrzesień 2010 - 12:05 napisał
tak myślałem że odpiszesz
nie wiem w jakiej, ale widzę z innego tematu że podbono pracujesz z instytucji "rządowej" a nie firmie prywatnej
co jednoznacznie pokazuje na konflikt interesów. Sanepid, Ministerstwo Finansów, Zdrowia, MSWIA... pomyśl chwilkę
Pozdrawiam (znowu emotek m i brakuje - do pracy admini <hahaha>)
Napisano 22 wrzesień 2010 - 06:55
Ale wracając:
czy jest szansa, że jeszcze w jakimś rozsądnym terminie pojawi się możliwość kilku instalacji na jednym komputerze na tym samym użytkowniku. Ta żonglerka zmianami nazw, wpisów w plikach konfiguracyjnych itd może skutkować jakimiś bardzo poważnymi pomyłkami. A jeśli może się tak zdarzyć to z pewnością się zdarzy.
Komu przeszkadzało jak był dobrze?
Napisano 22 wrzesień 2010 - 07:00
Napisano 22 wrzesień 2010 - 07:52
Ja jednak polecam metodę z kopiowaniem katalogu. Na 100% nie walniemy się podczas jakiegoś grzebania w plikach konfiguracyjnych, a i tak jednoczenie dwóch ofert na raz nie wykonujemy. Można to sobie jeszcze uprościć tworząc zwykły prosty skrypcior bat. W nim 2 opcje. Skopiuj bazę i wczytaj nową.
Ja to robię w TC. Szybko i bez bólu. Polecam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych