Skocz do zawartości

Kilka Instalacji Na Jednym Komuterze

• Nie możesz odpowiedzieć
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 wojtassss

Rezydent

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 491 Postów:

Napisano 22 wrzesień 2010 - 09:09

Grzesiek, rozumiem,że w pliku bazy po wykonaniu oferty są wszystkie dane dotyczące ankiet, ceny za punkt, oferty finansowej, i można je w każdej chwili przeedytować (oczywiście po wczytaniu odpowiedniej bazy)?;)

#22 grzesiek

Rezydent

• 112 Postów:
  • Miejscowość:Legnica

Napisano 23 wrzesień 2010 - 08:35

Tak. Przed wczytaniem danych skopiuj sobie pusta bazę. Po imporcie danych do programu i wykonaniu oferty (wypełnieniu ankiety itd.) skopiuj sobie po prostu cały katalog c:\Documents and Settings\All Users\Dane Aplikacji\Global Services
Potem wystarczy katalog nadpisać tym z czysta bazą (skopiowanym wcześniej) i wykonywać następną ofertę. itd.

#23 Ziemo

Dyrektor

• 3729 Postów:
  • Imię: Paweł
  • Nazwisko: Olejnik
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 28 wrzesień 2010 - 06:57

Wyświetl postUżytkownik Ziemo dnia 20 wrzesień 2010 - 16:14 napisał

A to wyjdzie już niebawem ... dlatego najlepiej aplikację instalować po 27.09 Dołączona grafika

:ph34r: trafiony zatopiony :D

#24 jerzywis

Rezydent

• 183 Postów:
  • Imię: Jerzy
  • Miejscowość:Głogów

Napisano 28 wrzesień 2010 - 10:52

Grzesiek ma rację. Żeby nie żonglować bazami robię nieco inaczej. Po wgraniu programu, robię kopie folderu 01 w tym samym katalogu do każdej dopisuję jakiś nick użytkownika (01_nick1). Przed pracą z którymś ze świadczeniodawców przywracam nazwę folderu 01 i uruchamiam program. Aktualizacja przebiega podobnie. Pierwszy świadczeniodawca normalnie. Pozostali w trybie serwisowym po zmianie nazwy folderu na domyślny.

#25 SOO

Rezydent

• 41 Postów:

Napisano 01 październik 2010 - 08:27

Witam
Jakie rozszerzenie ma plik bazy. Mam aplikację zainstalowana na innym dysku niż systemowy i w katalogu aplikacji nie moge rozszyfrować, który z plików to baza.

#26 chrees

Dyrektor

• Admini
  • 5996 Postów:
  • GG: 608431
  • Imię: Krzysztof
  • Nazwisko: Żukowski

Napisano 01 październik 2010 - 08:34

W tym roku plików bazy nie ma już w katalogu programu. Szukaj w tych katalogach, które są wymienione wyżej, a szczegóły zależą od samego systemu operacyjnego.
A baza danych to katalog plików, a nie pojedynczy plik.

#27 SOO

Rezydent

• 41 Postów:

Napisano 01 październik 2010 - 08:50

Dziekuje, chyba to znalazłam.

#28 SOO

Rezydent

• 41 Postów:

Napisano 01 październik 2010 - 09:05

Super. Dlaczego w nowo zainstalowanej aplikacji ofertowania mam ofert z zeszłego roku. Po co mi te smieci i jak sie ich pozbyć?

#29 Filip_Gorczynski

Dyrektor

• Admini
  • 1644 Postów:
  • Imię: Filip
  • Nazwisko: Gorczyński

Napisano 01 październik 2010 - 09:26

Wyświetl postUżytkownik SOO dnia 01 październik 2010 - 09:05 napisał

Super. Dlaczego w nowo zainstalowanej aplikacji ofertowania mam ofert z zeszłego roku. Po co mi te smieci i jak sie ich pozbyć?

Nie wiem, co jest takiego dziwnego w tym, że zmigrowały się dane z poprzedniej aplikacji, która była zainstalowana na tej maszynie i instalator potraktował instalację jak aktualizację?.

A jak się pozbyć - jest trochę wątków na forum o tym, gdzie są bazy, co z nimi robić...

#30 chrees

Dyrektor

• Admini
  • 5996 Postów:
  • GG: 608431
  • Imię: Krzysztof
  • Nazwisko: Żukowski

Napisano 01 październik 2010 - 09:26

też już gdzieś było: najpierw usuń/zarchiwizuj stare ofertowanie, potem odinstaluj nowe z opcja usuwania danych, a na końcu zainstaluj ponowne nowe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych