Skocz do zawartości

Umowy Z Podwykonawcami

31 odpowiedzi w tym temacie

#21 Piotr_Jakson

Spamer

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 07 październik 2010 - 10:04

jeśłi nic się u nich przez ten okres to poprawne dane są - obowiązują dokumenty sprzed dwóch lat. Wprzypadku kiedy były dokonywane zmiany w ich rejestrach to w przypadku kontroli będzie problem

#22 joko

Rezydent

• 195 Postów:

Napisano 07 październik 2010 - 10:32

Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 07 październik 2010 - 10:04 napisał

jeśłi nic się u nich przez ten okres to poprawne dane są - obowiązują dokumenty sprzed dwóch lat. Wprzypadku kiedy były dokonywane zmiany w ich rejestrach to w przypadku kontroli będzie problem

No tak, ale to chyba ich problem, czyli podwykonawców,nie mój, u mnie nie będą sprawdzać rejestrów podwykonawców? Zgodnie z wymaganiami jeśli mam podwykonawcę to muszę mieć go w portalu(jest) wykazać do oferty(jest)przekazać do NFZ umowę (jest) profil generuje się bez błędów. To w mojej ofercie powinno być ok?

#23 Olka65

Dyrektor

• 1256 Postów:
  • Imię: Jolanta
  • Nazwisko: Skrzypek
  • Miejscowość:Dzierżoniów

Napisano 07 październik 2010 - 17:53

Wyświetl postUżytkownik joko dnia 07 październik 2010 - 10:32 napisał

No tak, ale to chyba ich problem, czyli podwykonawców,nie mój, u mnie nie będą sprawdzać rejestrów podwykonawców? Zgodnie z wymaganiami jeśli mam podwykonawcę to muszę mieć go w portalu(jest) wykazać do oferty(jest)przekazać do NFZ umowę (jest) profil generuje się bez błędów. To w mojej ofercie powinno być ok?
Tak,joko:)

#24 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 07 październik 2010 - 18:08

ja się pozwolę nie zgodzić z opinią Olki
przykład - komisja konkursowa postanowiła sprawdzić ofertę
komisja bierze papiery, przyjeżdża do przychodni i bierze umowę podwykonastwa. nie podoba jej się rok 2008 (bo jakis stary wpis)
jedzie do podwykonawcy
tam się okazuje że jest inna data inny dokument....
PYTANIE: co zrobi komisja? według mnie uzna że są błędy w ofercie
SKUTKI: odrzucenie oferty lub zmniejszenie ilości punktów konkursowych

#25 Olka65

Dyrektor

• 1256 Postów:
  • Imię: Jolanta
  • Nazwisko: Skrzypek

Napisano 07 październik 2010 - 18:48

Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 07 październik 2010 - 18:08 napisał

ja się pozwolę nie zgodzić z opinią Olki
przykład - komisja konkursowa postanowiła sprawdzić ofertę
komisja bierze papiery, przyjeżdża do przychodni i bierze umowę podwykonastwa. nie podoba jej się rok 2008 (bo jakis stary wpis)
jedzie do podwykonawcy
tam się okazuje że jest inna data inny dokument....
PYTANIE: co zrobi komisja? według mnie uzna że są błędy w ofercie
SKUTKI: odrzucenie oferty lub zmniejszenie ilości punktów konkursowych

A ja się z Tobą nie zgodzęB) Mam mieć umowę z podwykonawcą-taki wymóg.Podwykonawca ma być w Portalu-taki wymóg. Umowa zawarta pomiędzy świadczeniodawcą a podwykonawcą musi zawierać zastrzeżenie o prawie oddziału wojewódzkiego Funduszu do przeprowadzenia kontroli podwykonawcy, na zasadach określonych w ustawie, w zakresie wynikającym z umowy. Oddział wojewódzki Funduszu informuje świadczeniodawcę o rozpoczęciu i zakończeniu kontroli podwykonawcy oraz jej wynikach-taki wymóg.
Reszta mnie nie interesuje.Pozdrawiam !

#26 Monika0408

Dyrektor

• 677 Postów:
  • Imię: Monika
  • Nazwisko: Idzik-Słobodzian

Napisano 07 październik 2010 - 19:29

Wyświetl postUżytkownik joko dnia 07 październik 2010 - 09:42 napisał

Czy też macie taki przypadek, przy drukowaniu oferty wychodzi nam wykaz podwykonawców. Wykaz zawiera dane podstawowe oraz wpisy do odpowiednich rejestrów , niestety daty aktualizacji sa z przez dwóch lat.Czy tez tak macie? Czy to można tak zostawić? Profil bez problemu można wyeksportować. Nie mylić z okresem obowiązywania umowy i podziałam od 01.01.2011 to podwykonawcy zrobili to, musieli to zrobić bo niemożliwe było wyeksportowanie profilu, wystepował błąd.
przecież ,podwykonawca nie wpisuje się co 6 mies do rejestru,jak trzeba było potwierdzać w DILu ISPL to nie dawali Ci nowego nr wpisu,tylko na kserokopii potwierdzali,że dane są nadal aktualne,myślę że podobnie jest z rejestrem-tylko potwierdzenie,że nadal jest aktualny.a po 2 ty masz umowę z podwykonawcą-na której widnnieje jego wpis do KRS a nie data aktualizacji.W przypadku jakichkolwiek zmian obowiązuje ciebie aneks do umowy

Użytkownik Monika0408 edytował ten post 07 październik 2010 - 19:33

#27 elaf

Dyrektor

• 1163 Postów:
  • GG: 3850020
  • Imię: Elżbieta
  • Nazwisko: Ferenc
  • Miejscowość:Udanin

Napisano 08 październik 2010 - 07:40

Wyświetl postUżytkownik joko dnia 07 październik 2010 - 09:42 napisał

Czy też macie taki przypadek, przy drukowaniu oferty wychodzi nam wykaz podwykonawców. Wykaz zawiera dane podstawowe oraz wpisy do odpowiednich rejestrów , niestety daty aktualizacji sa z przez dwóch lat.Czy tez tak macie? Czy to można tak zostawić? Profil bez problemu można wyeksportować. Nie mylić z okresem obowiązywania umowy i podziałam od 01.01.2011 to podwykonawcy zrobili to, musieli to zrobić bo niemożliwe było wyeksportowanie profilu, wystepował błąd.
Pewnie zaktualizowali u siebie ale nie zrobili tego dla twojej umowy, było już o tym na innych wątkach, poszukaj.
Olka tutaj o tym pisze http://forum.nfz-wro..._20

#28 osrodek

Praktykant

• 5 Postów:

Napisano 16 kwiecień 2012 - 10:01

Mam pytanie - jestem nowym świadczenidawcą - czy ja muszę wpisać do oferty sprzet podwykonawcy?

#29 Magik Złota Rączka

Rezydent

• 139 Postów:
  • Miejscowość:Brak adresu zamieszkania

Napisano 16 kwiecień 2012 - 11:12

Wyświetl postUżytkownik osrodek dnia 16 kwiecień 2012 - 10:01 napisał

Mam pytanie - jestem nowym świadczenidawcą - czy ja muszę wpisać do oferty sprzet podwykonawcy?
Nie. Podwykonawca sam w portalu uzupełnia swój potencjał.

#30 matt

Rezydent

• 139 Postów:
  • Miejscowość:opolskie

Napisano 16 kwiecień 2012 - 11:13

Zasada jest taka, że jeśli masz umowę z podwykonawcą to on wpisuje ją w Portalu Potencjału. Ty w odpowiednim miejscu w Portalu Potencjału klikasz i powinna się pojawić umowa podwykonawstwa (ale tylko jeśli wpisze ją już podwykonawca) w praktyce wygląda to tak, że musisz się dowiadywać i poganiać go aby ją wpisał (przynajmniej u mnie tak było). Przy generowaniu profilu potencjału zaznaczasz umowy z podwykonawcami, które chcesz aby w nim zawrzeć. I tam automatycznie zawarty jest sprzęt podwykonawcy (to podwykonawcy wpisują swój sprzęt).

#31 PRJawor

Rezydent

• 90 Postów:
  • Miejscowość:Jawor

Napisano 16 kwiecień 2012 - 11:40

Czy w zasobach poradni wykazujecie także zasób sprzętu podwykonawców? np mamy umowę na densytometrie to w zasobach dodaję do poradni sprzęt podwykonawcy - densytometr.

Użytkownik PRJawor edytował ten post 16 kwiecień 2012 - 11:42

#32 Magik Złota Rączka

Rezydent

• 139 Postów:
  • Miejscowość:Brak adresu zamieszkania

Napisano 16 kwiecień 2012 - 11:45

Wyświetl postUżytkownik PRJawor dnia 16 kwiecień 2012 - 11:40 napisał

Czy w zasobach poradni wykazujecie także zasób sprzętu podwykonawców? np mamy umowę na densytometrie to w zasobach dodaję do poradni sprzęt podwykonawcy - densytometr.
Nie. Wystarczy, że w ankiecie napiszesz, że zapewniasz dostęp i dołączysz odpowiednią umowę z podwykonawcą.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych