Użytkownik mirko dnia 29 wrzesień 2010 - 08:48 napisał
Profil Ofertowy - Podwykonawca
Rozpoczęty przez zmagda, 21 wrz 2010 07:11
48 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 29 wrzesień 2010 - 08:58
Co mam zrobić jak podwykonawca wie że umowy są na 2 lata a podpisuje ze mną umowę na 1 rok?Napisać oświadczenie że przedłużę umowe na czas obowiązywania konkursu?
Napisano 29 wrzesień 2010 - 11:14
Użytkownik mirko dnia 29 wrzesień 2010 - 08:48 napisał
Co mam zrobić jak podwykonawca wie że umowy są na 2 lata a podpisuje ze mną umowę na 1 rok?Napisać oświadczenie że przedłużę umowe na czas obowiązywania konkursu?
musisz podpisać na cały czas trwania umowy z NFZ
Napisano 29 wrzesień 2010 - 15:55
Użytkownik Piotr_Jakson dnia 29 wrzesień 2010 - 11:14 napisał
musisz podpisać na cały czas trwania umowy z NFZ
Jestes tego pewien Piotrze?
W koncu umowy z podwykonawcami moga sie zmienic w trakcie umowy z roznych przyczyn, np podwykonawca moze skonczyc dzialalnosc, wypowiedziec umowe, to samo swiadczeniodawca-z roznych przyczyn moze wypowiedziec umowe, np zbyt dlugi czas oczekiwania na swiadczenie.
Czy ktos z nfz moglby ta sprawe definitywnie wyjasnic?
Napisano 29 wrzesień 2010 - 16:17
Użytkownik elka dnia 29 wrzesień 2010 - 15:55 napisał
Jestes tego pewien Piotrze?
W koncu umowy z podwykonawcami moga sie zmienic w trakcie umowy z roznych przyczyn, np podwykonawca moze skonczyc dzialalnosc, wypowiedziec umowe, to samo swiadczeniodawca-z roznych przyczyn moze wypowiedziec umowe, np zbyt dlugi czas oczekiwania na swiadczenie.
Ja z moimi podwykonawcami zawsze umowy podpisywałam na 1 rok,pomimo,że umowy były 3-letnie(łódzkie).Warunki finansowe ustala się na 1 rok,więc nikt cię nie zmusi ,aby umowa z podwykonawcą była na dłużej.Za rok może będziesz miała innego podwykonawcę.Przed aneksowaniem na rok 2012 po prostu zawierasz nową umowę z podwykonawcą .
Napisano 30 wrzesień 2010 - 10:31
Dowiedzialam sie u zrodla, czyli w nfz. Umowa moze byc na rok z podwykonawca, zas pod koniec roku przedstawia sie kolejna, na kolejny rok.
Napisano 06 październik 2010 - 10:52
Użytkownik RoboWlodek dnia 24 wrzesień 2010 - 19:46 napisał
No przecież napisało - wybrana komórka nie jest dostępna w dniu 01.01.2011 - czyli musi ją udostępnić. Prawdopodobnie na cały przyszły rok, bo - jak mniemam - napisał, że 31.12.2010 kończy działalność, albo udostępnianie komórki.
w ktorym miejscu to trzeba sprawdzic lub poprawic
Napisano 09 październik 2010 - 12:33
Mam problem.W SOP mam umowę przedłuzoną na 2011 rok,a po wygenerowniu SSX-a i wydrukowaniu oferty drukuje mi się okres obowiązywania umowy do 31.12.2010.Przy generowniu SSX-a widze tylko jedną umowę z podwykonawcą.??
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych