Skocz do zawartości

Etat Przeliczeniowy

• Nie możesz odpowiedzieć
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mixtett

Praktykant

• Świadczeniodawcy poza DOW
  • 7 Postów:
  • Miejscowość:Niemodlin

Napisano 27 wrzesień 2010 - 15:35

Czy ktoś może mi podpowiedzieć lub wskazać źródło informacji o "równoważniku etatu przeliczeniowego" w fizjoterapii ambulatoryjnej?
Czy jest to ilość pkt tak jak w STM czy czas pracy. Nie mogę nigdzie tego znaleźć. W warunkach odnośnie STM pisze jak wół że jest to 15 tys pkt a w rehabilitacji leczniczej nie widza tego wiec skąd mam wiedzieć czy spełniam warunek podstawowy czy go nie spełniam.

#2 wojacek

Rezydent

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 230 Postów:
  • Miejscowość:sdASdasd

Napisano 27 wrzesień 2010 - 17:10

Wyświetl postUżytkownik Mixtett dnia 27 wrzesień 2010 - 15:35 napisał

Czy ktoś może mi podpowiedzieć lub wskazać źródło informacji o "równoważniku etatu przeliczeniowego" w fizjoterapii ambulatoryjnej?
Czy jest to ilość pkt tak jak w STM czy czas pracy. Nie mogę nigdzie tego znaleźć. W warunkach odnośnie STM pisze jak wół że jest to 15 tys pkt a w rehabilitacji leczniczej nie widza tego wiec skąd mam wiedzieć czy spełniam warunek podstawowy czy go nie spełniam.
ja mam taką odpowiedź, a raczej stawiam taką tezę:
jeżeli pracujesz sam, to ???g/tyg
jezeli w zoz to 25g/tyg art 32g ustawy o zoz,
jednakże ja też przyłączę się do prośby Mixtett-a

#3 wojtek

Dyrektor

• 869 Postów:
  • Miejscowość:wrocław

Napisano 29 wrzesień 2010 - 13:11

Lekarz pracuje na cały etat, to jak mam odpowiedzieć na to pytanie w ankiecie dot reh. ???? jeżeli odpowiem "tak", to nie będzie prawda, jezeli powiem "nie" to może wyleciec oferta, albo będą jakieś punkty ujemne. Powinno chyba tu gdzies znaleźć sie słowo "przynajmniej" ?? czy może coś źle czytam :)

1.2.1.1 Czy świadczenia są udzielane przez lekarza specjalistę rehabilitacji w chorobach narządu ruchu lub rehabilitacji ogólnej, lub rehabilitacji medycznej, lub medycyny fizykalnej i balneoklimatologii, lub fizjoterapii i balneoklimatologii, lub balneoklimatologii i medycyny fizykalnej, lub balneologii, lub balneologii i medycyny fizykalnej - w wymiarze czasu pracy odpowiadającym równoważnikowi 1/4 etatu przeliczeniowego?

#4 ome

Dyrektor

• 829 Postów:
  • Miejscowość:yhm

Napisano 29 wrzesień 2010 - 13:27

Wyświetl postUżytkownik wojtek dnia 29 wrzesień 2010 - 13:11 napisał

Lekarz pracuje na cały etat, to jak mam odpowiedzieć na to pytanie w ankiecie dot reh. ???? jeżeli odpowiem "tak", to nie będzie prawda, jezeli powiem "nie" to może wyleciec oferta, albo będą jakieś punkty ujemne. Powinno chyba tu gdzies znaleźć sie słowo "przynajmniej" ?? czy może coś źle czytam Dołączona grafika

1.2.1.1 Czy świadczenia są udzielane przez lekarza specjalistę rehabilitacji w chorobach narządu ruchu lub rehabilitacji ogólnej, lub rehabilitacji medycznej, lub medycyny fizykalnej i balneoklimatologii, lub fizjoterapii i balneoklimatologii, lub balneoklimatologii i medycyny fizykalnej, lub balneologii, lub balneologii i medycyny fizykalnej - w wymiarze czasu pracy odpowiadającym równoważnikowi 1/4 etatu przeliczeniowego?

W tej sytuacji jedyna, dobra odpowiedź: "tak"

#5 wojtek

Dyrektor

• 869 Postów:
  • Miejscowość:wrocław

Napisano 29 wrzesień 2010 - 13:36

Wyświetl postUżytkownik wiola dnia 29 wrzesień 2010 - 13:27 napisał

W tej sytuacji jedyna, dobra odpowiedź: "tak"

A czy poniższe pytanie będzie dotyczyło kriopterapii ogólnoustrojowej? bo też nie jest to wyraźnie powiedziane a pytanie ciurkiem w wyliczance sprzętu???

1.1.5.15 Czy oferent zapewnia wyposażenie sali kinezyterapii (stół rehabilitacyjny, drabinki rehabilitacyjne, materace gimnastyczne) - w miejsu udzielania świadczenia krioterapii?

#6 ome

Dyrektor

• 829 Postów:
  • Miejscowość:yhm

Napisano 29 wrzesień 2010 - 14:34

Wyświetl postUżytkownik wojtek dnia 29 wrzesień 2010 - 13:36 napisał

A czy poniższe pytanie będzie dotyczyło kriopterapii ogólnoustrojowej? bo też nie jest to wyraźnie powiedziane a pytanie ciurkiem w wyliczance sprzętu???

1.1.5.15 Czy oferent zapewnia wyposażenie sali kinezyterapii (stół rehabilitacyjny, drabinki rehabilitacyjne, materace gimnastyczne) - w miejsu udzielania świadczenia krioterapii?

1.1.5.14 oraz 1.1.5.15 dotyczą zabiegów krio

jeśli nie masz krio - odp.: nie dotyczy, nie będę realizował zabiegów krioterapii ogólnoustrojowej

Użytkownik wiola edytował ten post 29 wrzesień 2010 - 14:37

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych