Moim zdaniem - aplikacja nie działa tak jak o tym mówi komunikat z dn.29.09.2010.
W portalu mam dostęp całodobowy ( nie mam zdefiniowanej dostępności wg harmonogramu), a w aplikacji nie mogę zmienić na dostępność w ramach harmonogramu.
W aplikacjach z poprzednich lat - taka zmiana była możliwa z pozycji oferty.
Brak Wyboru Rodzaju Dostępności W Aplikacji Ofertowej
Rozpoczęty przez teresa, 30 wrz 2010 13:08
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 wrzesień 2010 - 13:08
Napisano 30 wrzesień 2010 - 13:26
przypomnijmy jeszcze komunikat:
Tak na dobrą sprawę to nie rozumiem jak jedna komórka może być jednocześnie całodobowo (cały czas pod jedną umową) i zgodnie z harmonogramem (czyli w 25 godzinie dnia jest dostępna)??
ale mogę się mylić
Cytat
Z uwagi na fakt, iż w Portalu NFZ nie jest możliwe wprowadzenie równocześnie dla jednej komórki harmonogramu z dotępnością „całodobową” oraz harmonogramu z określeniem dni oraz godzin pracy komórki, DOW NFZ przedstawia sposób postępowania podczas sporządzania oferty.
W przypadku gdy mamy dwie oferty, jedna wymaga dostępności całodobowej a druga wymaga określenia harmonogramu to w Systemie Obsługi Potencjału wybieramy dostępność całodobową, gdyż zgodnie z prawdą komórka działa całodobowo i tak jest wykorzystywana w jednej z umów. W drugiej umowie, gdzie komórka jest wykorzystywana według harmonogramu, nie trzeba tego ponownie definiować w Systemie Obsługi Potencjału, dlatego że z punktu widzenia potencjału świadczeniodawca oferuje komórkę całodobowo, a dopiero w aplikacji ofertowej zawęża, że dla danej oferty tą komórkę oferuje w danych godzinach.
Przy przygotowywaniu danych w aplikacji ofertowej decydujemy dopiero czy dostępność w ramach harmonogramu, czy całodobowo.
Aplikacja ofertowa umożliwia edycję harmonogramu zapisanego w pliku ssx2.
Barbara Korzeniowska
Z-ca Dyrektora DOW NFZ
ds.Medycznych
W przypadku gdy mamy dwie oferty, jedna wymaga dostępności całodobowej a druga wymaga określenia harmonogramu to w Systemie Obsługi Potencjału wybieramy dostępność całodobową, gdyż zgodnie z prawdą komórka działa całodobowo i tak jest wykorzystywana w jednej z umów. W drugiej umowie, gdzie komórka jest wykorzystywana według harmonogramu, nie trzeba tego ponownie definiować w Systemie Obsługi Potencjału, dlatego że z punktu widzenia potencjału świadczeniodawca oferuje komórkę całodobowo, a dopiero w aplikacji ofertowej zawęża, że dla danej oferty tą komórkę oferuje w danych godzinach.
Przy przygotowywaniu danych w aplikacji ofertowej decydujemy dopiero czy dostępność w ramach harmonogramu, czy całodobowo.
Barbara Korzeniowska
Z-ca Dyrektora DOW NFZ
ds.Medycznych
ale mogę się mylić
Napisano 30 wrzesień 2010 - 14:02
Otóż moim zdaniem nie umożliwia
Otóż moim zdaniem nie umożliwia
Napisano 30 wrzesień 2010 - 16:00
przepraszam za zamieszanie, nie miałam racji, aplikacja działa zgodnie z komunikatem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych