Skocz do zawartości

Braki - Niezgodność Umowy Podwykonaczej ...

• Nie możesz odpowiedzieć
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ziemo

Dyrektor

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 3729 Postów:
  • Imię: Paweł
  • Nazwisko: Olejnik
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 21 październik 2010 - 08:15

Dołączona grafika takie o to małe nieporozumienie.
Wezwanie do uzupełniania braków formalnych oferty .... kopia umowy z podwykonawcą (niezgodność umowy podwykonaczej RTG adres,nazwa podwykonawcy z danymi w ofercie).

Okazuje się , że RTG mieszczące się na ulicy Piłsudskiego jest filią Endo-Medu którego siedziba jest na pl. Solidarności 1/5/9.
W ofercie drukuje się adres siedziby i teraz trzeba wyjaśniać, że na piłsudskiego to też Endo-Med (nr księgi rejestrowej 02-00760) Dołączona grafika

Użytkownik Ziemo edytował ten post 21 październik 2010 - 08:17

#2 nitroglicerynka

Rezydent

• 84 Postów:

Napisano 21 październik 2010 - 09:02

fajne, tego jeszcze nie było

#3 666

Zbanowana Prezeska

• Świadczeniodawcy poza DOW
  • 1819 Postów:
  • GG: 6506257
  • Imię: Agnieszka
  • Miejscowość:uckie

Napisano 21 październik 2010 - 09:26

A powiem wam,że mnie to zastanowiło przy wydruku oferty,ale ,że u moich podwykonawców siedziby i miejsca udzielania świadczeń się zgadzały,to przestałam się zastanawiać.Ale widzę ,że jednak problem z tym się pojawił

#4 Radek

Dyrektor

• 827 Postów:
  • Imię: Radek
  • Nazwisko: Cichy

Napisano 21 październik 2010 - 11:47

Znam tę sytuację z drugiej strony :P

W poprzednich 2 latach dla NFZ było to bez znaczenia, umowy podpisane na spółkę, pacjent i tak może korzystać z każdej placówki (zgodnie z umową). Czekam na kontakt z komisją STM, bo tych umów z Piłsudskiego jest ok. 60.

Zakładam, że potrzebne będzie jakieś oświadczenie ewentualnie na obecnych umowach trzeba będzie dobić pieczątkę głównej siedziby.

Ziemo - tam jest jakiś termin w wezwaniu, bo ja poprzez osoby trzecie nie mogę ustalić a nie widziałem żadnego z tych pism ?

EDIT :
Właśnie się dowiedziałem, że komisja STM otrzyma oświadczenie dotyczące tych rozbieżności i to wystarczy.

Użytkownik Radek edytował ten post 21 październik 2010 - 18:06

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych