Skocz do zawartości

Uzupełnienie Oferty O Brakujący Wykaz Podwykonawców

• Nie możesz odpowiedzieć
30 odpowiedzi w tym temacie

#1 jones

Praktykant

• Świadczeniodawcy poza DOW
  • 1 Postów:
  • Imię: Janek
  • Nazwisko: eS
  • Miejscowość:mazowieckie

Napisano 22 październik 2010 - 11:02

Jak w aplikacji ofertowej zrobić uzupełnienie oferty? NFZ wezwał do uzupełnienia oferty, ponieważ w momencie składania nie było jeszcze wprowadzonych do portalu umów z podwykonawcami. Teraz już są więc zrobiłem nowy profil i wczytałem go do aplikacji z ofertą. Jednak nie wiem jak powinno się robić uzupełnienie? Czy po prostu zmodyfikować istniejącą ofertę i całość wygenerować do pliku nagrać na płytkę i wszystko wydrukować? Czy jest jakiś sposób aby zrobić uzupełnienie tylko brakującej części dotyczącej podwykonawców?
Proszę o pomoc
Jones

#2 Piotr_Jakson

Spamer

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 22 październik 2010 - 11:11

przy wydruku oznaczenia masz możliwość zaznaczenia Uzupełnienie oferty
problem w tym że jak zmienisz w SOP dane to generalnie od zera powinieneś zrobić w aplikacji

#3 JarekM

Rezydent

• 151 Postów:

Napisano 25 październik 2010 - 08:26

Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 22 październik 2010 - 11:11 napisał

przy wydruku oznaczenia masz możliwość zaznaczenia Uzupełnienie oferty
problem w tym że jak zmienisz w SOP dane to generalnie od zera powinieneś zrobić w aplikacji

Nie jestem pewien, czy można to tak zrobić. W http://forum.nfz-wro...lad-w-ankiecie/ jest wypowiedź:
"Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 17 październik 2010 - 19:27 napisał
co zrobić jeśli dzisiaj został stwierdzony błąd w złożonej ofercie?
Błąd dotyczy jednego z pytań w ankiecie

§ 17, pkt 4.Zarządzenie Nr 49/2010/DSOZ Prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia z dnia 31 sierpnia 2010 r.
Po upływie terminu składania ofert, oferent jest związany ofertą do czasu
rozstrzygnięcia postępowania.
"

Czy rzeczywiście można zrobić to w ten sposób?

#4 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:

Napisano 25 październik 2010 - 08:34

JarekM, tylko tamten temat dotyczył tego że ja sam zobaczyłem że mam źle w odpowiedziach
tutaj problemem jest to że nie dołączono spisu podwykonawców i to NFZ (komisja) prosi o uzupełnienie! Dwie zupełnie inne sytuacje.

#5 JarekM

Rezydent

• 151 Postów:

Napisano 25 październik 2010 - 09:09

Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 25 październik 2010 - 08:34 napisał

JarekM, tylko tamten temat dotyczył tego że ja sam zobaczyłem że mam źle w odpowiedziach
tutaj problemem jest to że nie dołączono spisu podwykonawców i to NFZ (komisja) prosi o uzupełnienie! Dwie zupełnie inne sytuacje.
Zgadza się, ale ja bym się jeszcze w komisji upewnił. Bo przecież jeżeli zrobimy uzupełnienie ofert, a z wcześniejszego postu wynika, iż uzupełnienie polega na "wpisaniu wszystkiego od zera", a co za tym idzie wypełnienie na nowo ankiety(dlatego też zacytowałem posta związanego z ankietami) etc. etc.
Ja bym jeszcze zadzwonił do komisji(nr tel. jest w otrzymanym faksie) i się upewnił. Możliwe jest także to, że w ofercie nie było umieszczonych kopii umów z podwykonawcami(przy okazji muszą one być ponumerowane z uwzględnieniem numeracji wydruku z aplikacji ofertowania).

Nie jestem pewny "działania" przycisku "uzupełnienie oferty". Kiedy z niego można skorzystać? Gdzie można odszukać szczegółów o tym kiedy można użyć tego przycisku i do czego służy? W instrukcji jest tylko zdawkowa informacja.

#6 RoboWłodek_Marzyciel

Praktykant

• 2283 Postów:
  • Imię: Włodzimierz
  • Nazwisko: Jurkiewicz
  • Miejscowość:Wałbrzych

Napisano 25 październik 2010 - 11:48

Wyświetl postUżytkownik JarekM dnia 25 październik 2010 - 09:09 napisał

Zgadza się, ale ja bym się jeszcze w komisji upewnił. Bo przecież jeżeli zrobimy uzupełnienie ofert, a z wcześniejszego postu wynika, iż uzupełnienie polega na "wpisaniu wszystkiego od zera", a co za tym idzie wypełnienie na nowo ankiety(dlatego też zacytowałem posta związanego z ankietami) etc. etc.
Ja bym jeszcze zadzwonił do komisji(nr tel. jest w otrzymanym faksie) i się upewnił. Możliwe jest także to, że w ofercie nie było umieszczonych kopii umów z podwykonawcami(przy okazji muszą one być ponumerowane z uwzględnieniem numeracji wydruku z aplikacji ofertowania).

Nie jestem pewny "działania" przycisku "uzupełnienie oferty". Kiedy z niego można skorzystać? Gdzie można odszukać szczegółów o tym kiedy można użyć tego przycisku i do czego służy? W instrukcji jest tylko zdawkowa informacja.
No przecież to komisja wezwała do uzupełnienia oferty - to po co jeszcze do nich dzwonić :blink:
A swoją drogą jak mógł się nie wydrukować wykaz podwykonawców :huh:

Użytkownik RoboWlodek edytował ten post 25 październik 2010 - 11:49

#7 JarekM

Rezydent

• 151 Postów:

Napisano 25 październik 2010 - 12:03

Wyświetl postUżytkownik RoboWlodek dnia 25 październik 2010 - 11:48 napisał

No przecież to komisja wezwała do uzupełnienia oferty - to po co jeszcze do nich dzwonić :blink:
A swoją drogą jak mógł się nie wydrukować wykaz podwykonawców :huh:
Mam nadzieję, że nie będę mógł potem napisać. A nie mówiłem?
Podwykonawców mógł nie wyeksportować z SOP, bo mimo podpisania umowy podwykonastwa,informacja ta w trakcie tworzenia aplikacji ofertowej nie była jeszcze umieszczona w SOP, a teraz już jest!

#8 Szopen

Rezydent

• 263 Postów:
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 25 październik 2010 - 12:24

Wyświetl postUżytkownik JarekM dnia 25 październik 2010 - 12:03 napisał

Podwykonawców mógł nie wyeksportować z SOP, bo mimo podpisania umowy podwykonastwa,informacja ta w trakcie tworzenia aplikacji ofertowej nie była jeszcze umieszczona w SOP, a teraz już jest!

Uzupełnić można wyłącznie braki formalno-prawne tzn. kopie dokumentów które załącza się do oferty, a wydruk to już insza. Uzupełnienie oferty przy wydruku dotyczy chyba tylko sytuacji kiedy składa się to przed upływem terminu składania ofert. W 2008r. odrzucono mi ofertę z powodu błędu w ankiecie i komisja jej nawet nie oceniała, chociaż błąd był paradoksalny.

#9 RoboWłodek_Marzyciel

Praktykant

• 2283 Postów:

Napisano 25 październik 2010 - 12:31

Wyświetl postUżytkownik JarekM dnia 25 październik 2010 - 12:03 napisał

Powinien zatem do oferty załączyć Promesy i byłoby gicio :huh:
Chociaż... mam wątpliwości :blink:

Użytkownik RoboWlodek edytował ten post 25 październik 2010 - 12:32

#10 JarekM

Rezydent

• 151 Postów:

Napisano 25 październik 2010 - 12:39

Wyświetl postUżytkownik RoboWlodek dnia 25 październik 2010 - 12:31 napisał

Powinien zatem do oferty załączyć Promesy i byłoby gicio :huh:
Chociaż... mam wątpliwości :blink:
Dlatego też proponuję kontakt z komisją i to najlepiej osobiście. Oczywiście, o ile jest możliwe. W zupełności zgadzam się z Szopenem.

#11 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:

Napisano 25 październik 2010 - 13:13

Jarek, oczym ty piszesz? chyba nie ten temat! Przypomniej sobie pierwszy post:

Cytat

Jak w aplikacji ofertowej zrobić uzupełnienie oferty? NFZ wezwał do uzupełnienia oferty, ponieważ w momencie składania nie było jeszcze wprowadzonych do portalu umów z podwykonawcami

#12 JarekM

Rezydent

• 151 Postów:

Napisano 25 październik 2010 - 16:26

Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 25 październik 2010 - 13:13 napisał

Jarek, oczym ty piszesz? chyba nie ten temat! Przypomniej sobie pierwszy post:
Może jestem za ostrożny, ale rozliczam od powstania KCH i wiem, że nie zawsze to co czytam znaczy to co napisane. Może rzeczywiście coś namieszałem. Jeszcze kilka dni temu uważałem, że dopalacze to napoje typu red bula, a teraz wiem, że to coś podobnego do ofertowania. Mam taką głupawkę, że aż strach. Przepraszam wszystkich jeżeli wzbudziłem niepotrzebne wątpliwości.

#13 RoboWłodek_Marzyciel

Praktykant

• 2283 Postów:

Napisano 25 październik 2010 - 19:53

No bo to jest całkiem "ciekawa ciekawostka" - zgłosił podwykonawców, a nie wykazał ich w OFie i na dodatek OF to puścił :blink: No i po mojemu, skoro na dzień składania oferty nie było w SOPie umów to trzeba było złożyć Promesy :huh:

#14 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:

Napisano 25 październik 2010 - 20:53

Wyświetl postUżytkownik RoboWlodek dnia 25 październik 2010 - 19:53 napisał

No bo to jest całkiem "ciekawa ciekawostka" - zgłosił podwykonawców, a nie wykazał ich w OFie i na dodatek OF to puścił :blink: No i po mojemu, skoro na dzień składania oferty nie było w SOPie umów to trzeba było złożyć Promesy :huh:

mnie tam ciekawi jakie odpowiedzi poszły w ankietach - zapewnia dostęp do świadczeń u podwykonawcy czy nie? umów brak więc NIE

#15 ewag50

Praktykant

• 10 Postów:
  • Miejscowość:Bystrzyca Kłodzka

Napisano 18 listopad 2010 - 12:54

hej mam ten sam problem.....w SOP-ie miałam podwykonawców i po zaimportowaniu do aplikacji ofertowej "ręcznie" nie "przeklikałam" ich do oferty ,co za tym idzie nie byli widoczni w ofercie zarówno w wydruku jak i na nośniku (płycie).Oczywiście dostałam pismo o uzupełnienie oferty o oświadczenie, że nie będę korzystała z usług podwykonawców.Ponieważ nie mogę takiego oświadczenia napisać ,napisałam wyjaśnienie jak to się stało, dlaczego są nie widoczni.Zobowiązałam się do uzupełnienia podwykonawców w aplikacji ofertowej, ale jak to zrobić....skoro nie mogę zrobić uzupełnienie oferty ?
Komisja zdecydowała ze na podstawie złożonej oferty zostanie zawarta umowa , a następnie zostanie ona skorygowana w formie stosownego aneksu.Moim obowiązkiem jest zgłoszenie o zmianę przedmiotowego kontraktu-gdzie, kiedy i w jakiej formie mam to zrobić....proszę o pomoc i wyjaśnienie jak "krowie na rowie"

#16 RoboWłodek_Marzyciel

Praktykant

• 2283 Postów:

Napisano 18 listopad 2010 - 13:01

Wyświetl postUżytkownik ewag50 dnia 18 listopad 2010 - 12:54 napisał

Komisja zdecydowała ze na podstawie złożonej oferty zostanie zawarta umowa , a następnie zostanie ona skorygowana w formie stosownego aneksu.Moim obowiązkiem jest zgłoszenie o zmianę przedmiotowego kontraktu-gdzie, kiedy i w jakiej formie mam to zrobić....proszę o pomoc i wyjaśnienie jak "krowie na rowie"
A wiesz już co chcesz zmienić? Masz już zawartą umowę, do której chcesz pisać aneks?
No i

Cytat

Moim obowiązkiem jest zgłoszenie o zmianę przedmiotowego kontraktu
może spróbuj pisać wolniej, ale nieco jaśniej :)

#17 ewag50

Praktykant

• 10 Postów:
  • Miejscowość:Bystrzyca Kłodzka

Napisano 18 listopad 2010 - 13:41

Cytat

może spróbuj pisać wolniej, ale nieco jaśniej

Jak mam pisać wolniej i jaśniej jak dla mnie buduje się już "szubienica".Chce wiedzieć co dalej ? Czy te zmiany mam dokonać w portalu potencjału -aneksowanie umów? Bo tak czy owak mam coś zrobić, tylko co? Jak już wcześniej pisałam w SOP-ie Ci podwykonawcy są i byli przy tworzeniu SSX 2

Użytkownik chrees edytował ten post 18 listopad 2010 - 13:43

#18 RoboWłodek_Marzyciel

Praktykant

• 2283 Postów:

Napisano 18 listopad 2010 - 14:18

Wyświetl postUżytkownik ewag50 dnia 18 listopad 2010 - 13:41 napisał

Jak mam pisać wolniej i jaśniej jak dla mnie buduje się już "szubienica".Chce wiedzieć co dalej ? Czy te zmiany mam dokonać w portalu potencjału -aneksowanie umów? Bo tak czy owak mam coś zrobić, tylko co? Jak już wcześniej pisałam w SOP-ie Ci podwykonawcy są i byli przy tworzeniu SSX 2
Na litość Boską zadzwoń do komisji, albo działu umów jak oni to widzą, przecież tam ludzie pracują. Czy masz odręcznie zrobić tabelki, czy mają być podobne jak te z aplikacji, czy jak. Pytać, pytać!

Ps. Wątpię, żeby ktoś z komisji odpowiedział Ci na forum :)

Użytkownik RoboWlodek edytował ten post 18 listopad 2010 - 14:19

#19 chrees

Dyrektor

• Admini
  • 6024 Postów:
  • GG: 608431
  • Imię: Krzysztof
  • Nazwisko: Żukowski
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 18 listopad 2010 - 14:20

Wyświetl postUżytkownik RoboWlodek dnia 18 listopad 2010 - 14:18 napisał

Ps. Wątpię, żeby ktoś z komisji odpowiedział Ci na forum :)
I dobrze! Bo nikogo nie ma zdies' :)

#20 kemor

Rezydent

• 1117 Postów:
  • Miejscowość:Podkarpacie

Napisano 18 listopad 2010 - 14:25

Wyświetl postUżytkownik ewag50 dnia 18 listopad 2010 - 12:54 napisał

Aneksować umowę możesz dopiero jak będzie podpisana i wprowadzona do portalu, czyli teoretycznie po 1.01.2011, a znając życie - kilka tygodni później. Wtedy będziesz mogła dopisać podwykonawców przez moduł Aneksowanie umów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych