Skocz do zawartości

Uzupełnienie Oferty O Brakujący Wykaz Podwykonawców

• Nie możesz odpowiedzieć
30 odpowiedzi w tym temacie

#21 Piotr_Jakson

Spamer

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 18 listopad 2010 - 14:36

według mnie w aplikacji OFERTOWANIE dopinasz podwykonawców i drukujesz całość jeszcze raz i z tym do komisji

ewentualnie komputer + drukarka do bagażnika i pytać, poprawiać i prosić o prąd (do drukarki)

#22 ewag50

Praktykant

• 10 Postów:
  • Miejscowość:Bystrzyca Kłodzka

Napisano 18 listopad 2010 - 14:37

Kemor dziekuje Ci za informacje......nie kazdy jest stonowany tak jak Ty.....jeszcze raz dzieki

Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 18 listopad 2010 - 14:36 napisał

według mnie w aplikacji OFERTOWANIE dopinasz podwykonawców i drukujesz całość jeszcze raz i z tym do komisji

ewentualnie komputer + drukarka do bagażnika i pytać, poprawiać i prosić o prąd (do drukarki)
Piotr tak zrobiłam....podpiełam podwykonawców ,wydrukowałam ,nagrałam na płycie i wysłałam jako uzupełnienie oferty i co...du.. nie przyjęli. Wiec zaczęla się korespondencja....wyjaśnienia, oświadczenia....ech

#23 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:

Napisano 18 listopad 2010 - 15:36

Wyświetl postUżytkownik ewag50 dnia 18 listopad 2010 - 14:37 napisał

Piotr tak zrobiłam....podpiełam podwykonawców ,wydrukowałam ,nagrałam na płycie i wysłałam jako uzupełnienie oferty i co...du.. nie przyjęli. Wiec zaczęla się korespondencja....wyjaśnienia, oświadczenia....ech

no to niestety, stracisz kilka godzin - z Bystrzycy do Wrocławia to 2h jazdy z tego co pamiętam, godzinka w NFZ i powrót. Odwołać pacjentów i jechać.

#24 Olka65

Dyrektor

• 1256 Postów:
  • Imię: Jolanta
  • Nazwisko: Skrzypek
  • Miejscowość:Dzierżoniów

Napisano 18 listopad 2010 - 17:25

Przecież Romek bardzo dobrze wyjaśnił:)
"Komisja zdecydowała ze na podstawie złożonej oferty zostanie zawarta umowa , a następnie zostanie ona skorygowana w formie stosownego aneksu."

#25 ewag50

Praktykant

• 10 Postów:

Napisano 18 listopad 2010 - 19:10

Wyświetl postUżytkownik Olka65 dnia 18 listopad 2010 - 17:25 napisał

Przecież Romek bardzo dobrze wyjaśnił :)
"Komisja zdecydowała ze na podstawie złożonej oferty zostanie zawarta umowa , a następnie zostanie ona skorygowana w formie stosownego aneksu."
tak...ja to wszystko wiem.... tylko gdzie i w jakiej formie mam to zrobić....ja nie rozumie odpowiedzi z NFZ ze Oni nie widzą podwykonawców, kiedy są w SOP-ie i byli kiedy tworzyłam ssx2,tylko jak już wyżej pisałam nie przeklikałam ich do każdej umowy w ofercie i fakt w alikacji ofertowej nie widzą, ale w SOP-ie są widoczni ,a zmianę każą mi zrobić w SOP-ie.Czy to ma jakiś sens?
Poczekam na umowę i zrobię tak jak mi radził Kemor.Romek niepotrzebnie się irytuje...ja wiem ze trochę spanikowałam , bo nie bardzo rozumię dlaczego właśnie w SOP-ie mam robić zmiany, kiedy TAM jest wszystko OK.

#26 Olka65

Dyrektor

• 1256 Postów:

Napisano 18 listopad 2010 - 19:22

Ewa,ciesz się ,że oferta nie została odrzucona;)NFZ nie widzi podwykonawców w ofercie,bo tego nie wykazałaś w aplikacji ofertowej.NFZ na podstawie Twojej oferty stwierdza ,że nie masz podwykonawców.SOP nie ma nic do tego.Jeśli podpiszesz już nową umowę,to wtedy wystąpisz o aneks pisemny do umowy,że jednak będziesz korzystać z usług podwykonawców zgodnie z danymi w SOP.Na razie się nie martw:)

PS.Kemor= Romek i Romek się nie irytuje;)

Użytkownik Olka65 edytował ten post 18 listopad 2010 - 19:34

#27 ewag50

Praktykant

• 10 Postów:

Napisano 18 listopad 2010 - 19:34

Wyświetl postUżytkownik Olka65 dnia 18 listopad 2010 - 19:22 napisał

Ewa,ciesz się ,że oferta nie została odrzucona;)NFZ nie widzi podwykonawców w ofercie,bo tego nie wykazałaś w aplikacji ofertowej.NFZ na podstawie Twojej oferty stwierdza ,że nie masz podwykonawców.SOP nie ma nic do tego.Jeśli podpiszesz już nową umowę,to wtedy wystąpisz o aneks pisemny do umowy,że jednak będziesz korzystać z usług podwykonawców zgodnie z danymi w SOP.Na razie się nie martw:)
Dzięki Jolu....już się uspokoiłam.....może mnie nie powieszą.. :)
O qrcze myślałam ,że ROMEK to RoboWlodek.....to właśnie on się irytuje....szacunek dla Romka

Użytkownik ewag50 edytował ten post 18 listopad 2010 - 19:42

#28 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:

Napisano 18 listopad 2010 - 19:53

a to się nakręciło :)
usystematyzujmy
- w ofercie nie ma podwykonawców -> nie przeklikałaś w Odertowaniu
- w SOP masz podwykonawców wykazanych
- komisja przyczepiłą się że nie złożyłąś oświadczenia o braku podwykonawców
- wyjaśniłaś w piśmie do NFZ że masz podwykonawców ale zaszła oczywista omyłka pisarska
- NFZ to przyjmuje
- twoja oferta przeszła dalej

i teraz:
- dostajesz kontrakt
- podpisujesz umowę
- pojawia się w portalu
- w SOP tworzysz aktualizację danych o podwykonawców do umowy (to bedzie pewnie w 2011 roku już)

i tyle
Włodek nie zrozumiał o co kaman, potem sama nie wiedziałaś o co chodzi i się potoczyło
Z tego co rozumiem to nie masz co się martwić jeśli reszta oferty jest OK

#29 RoboWłodek_Marzyciel

Praktykant

• Świadczeniodawcy poza DOW
  • 2283 Postów:
  • Imię: Włodzimierz
  • Nazwisko: Jurkiewicz
  • Miejscowość:Wałbrzych

Napisano 18 listopad 2010 - 20:43

Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 18 listopad 2010 - 19:53 napisał

Włodek nie zrozumiał o co kaman, potem sama nie wiedziałaś o co chodzi i się potoczyło
Z tego co rozumiem to nie masz co się martwić jeśli reszta oferty jest OK
Włodek zrozumiał, tylko nie rozumiał jak Ewa chce podpisywać aneksy do niepodpisanej umowy. Włodka trudno wyprowadzić z równowagi :) to sie udaje tylko jego żonie :) :P :P

#30 Olka65

Dyrektor

• 1256 Postów:

Napisano 18 listopad 2010 - 21:02

"Ilekroć kobieta stara się wyprowadzić cię z równowagi przejdź do ataku i postaraj się sam ją wyprowadzić z równowagi. Przygotowane są zwykle na każdy twój manewr we własnej obronie oprócz właśnie tego. Jedno słowo działa tu równie skutecznie jak sto..."William Wilkie Collins :)

#31 ewag50

Praktykant

• 10 Postów:

Napisano 19 listopad 2010 - 09:26

Dziękuję WSZYSTKIM za cenne rady i przepraszam za chaotyczne przedstawienie sytuacji-ta "szubienica" na której miałam być powieszona przeraziła mnie, a co za tym idzie wpadłam w panikę. Jestem już spokojniejsza...mogę dalej pracować :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych