Unieważnienie Postępowania
Napisano 22 październik 2010 - 15:55
Dostałam właśnie pismo z NFZ -ZAWIADOMIENIE O UNIEWAŻNIENIU POSTĘPOWANIA W SPRAWIE ZAWARCIA UMOWY O UDZIELANIE ŚWIADCZEŃ.., z powodu: kwota najkorzystniejszej oferty przewyższa kwotę którą Fundusz przeznaczył na finansowanie świadczeń w danym postępowaniu
I nie wiem co dalej......dawniej były negocjacje a teraz? NFZ ogłosi jeszcze raz postępowanie? Czy po prostu kicha?
Napisano 22 październik 2010 - 16:01
tak przy okazji jaki zakres? i czy faxem, mailem czy jak otrzymałaś informacje?
Użytkownik Piotr_Jakson edytował ten post 22 październik 2010 - 16:01
Napisano 22 październik 2010 - 16:07
Użytkownik amazonka dnia 22 październik 2010 - 15:55 napisał
Dostałam właśnie pismo z NFZ -ZAWIADOMIENIE O UNIEWAŻNIENIU POSTĘPOWANIA W SPRAWIE ZAWARCIA UMOWY O UDZIELANIE ŚWIADCZEŃ.., z powodu: kwota najkorzystniejszej oferty przewyższa kwotę którą Fundusz przeznaczył na finansowanie świadczeń w danym postępowaniu
I nie wiem co dalej......dawniej były negocjacje a teraz? NFZ ogłosi jeszcze raz postępowanie? Czy po prostu kicha?
Art. 144. Ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych.
Postępowanie w trybie rokowań może być przeprowadzone, jeżeli:
1) uprzednio prowadzone postępowanie w trybie konkursu ofert zostało unieważnione, a szczegółowe warunki postępowania w sprawie zawarcia umowy o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej są takie same jak w konkursie ofert lub
2) zachodzi pilna potrzeba zawarcia umowy o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej, której wcześniej nie można było przewidzieć, lub
3) jest ograniczona liczba świadczeniodawców, nie większa niż pięciu, mogących udzielać świadczeń opieki zdrowotnej będących przedmiotem postępowania w sprawie zawarcia umów o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej.
Napisano 22 październik 2010 - 16:15
pkt 2 zapewne nie wchodzi w grę
pkt 3 tak samo bo może być 6 świadczeniodawców
pkt 1 jest najbardziej prawdopodobny chyba że coś się zmieni w rozporządzeniu
Napisano 22 październik 2010 - 16:23
Użytkownik amazonka dnia 22 październik 2010 - 16:04 napisał
a jak nie ogłoszą to znaczy że umoczyłam kwotę
Użytkownik Piotr_Jakson dnia 22 październik 2010 - 16:15 napisał
pkt 2 zapewne nie wchodzi w grę
pkt 3 tak samo bo może być 6 świadczeniodawców
pkt 1 jest najbardziej prawdopodobny chyba że coś się zmieni w rozporządzeniu
W Portalu jest lista unieważnionych postępowań.
Napisano 22 październik 2010 - 17:05
Napisano 22 październik 2010 - 17:25
Użytkownik Olka65 dnia 22 październik 2010 - 16:24 napisał
ja też miałem okazję tworzyć nową ofertę po unieważnieniu
Cytat
mogą ogłosić nowe postępowania albo zaprosić do rokowań
Napisano 22 październik 2010 - 19:24
Użytkownik Piotr_Jakson dnia 22 październik 2010 - 17:25 napisał
telefon do komisji co zamierzają z tym fantem zrobić. Czasu jest dużo więc mają duże pole manewru jeszcze
mogą ogłosić nowe postępowania albo zaprosić do rokowań
Napisano 25 październik 2010 - 15:17
Jestem w podobnej sytuacji , czy może coś wiecie więcej w temacie jaki dalszy schemat działania? Ktoś zna telefon do komisji konkursowej?
Napisano 25 październik 2010 - 16:41
Użytkownik Piotr_Jakson dnia 25 październik 2010 - 16:08 napisał
Napisano 25 październik 2010 - 16:54
Użytkownik Piotr_Jakson dnia 25 październik 2010 - 16:46 napisał
Piszemy o sytuacji:
Art. 145.
1. W przypadku, o którym mowa w art. 144 pkt 1, zaprasza się do udziału w rokowaniach świadczeniodawców, których oferty nie zostały odrzucone w unieważnionym konkursie ofert.
Użytkownik Piotr_Jakson dnia 25 październik 2010 - 16:08 napisał
Daleko od prawdy są Ci,którzy składają takie oferty(moje zdanie).Wiesz dlaczego to robią?
Napisano 25 październik 2010 - 17:50
Użytkownik Olka65 dnia 25 październik 2010 - 16:54 napisał
Piszemy o sytuacji:
Art. 145.
1. W przypadku, o którym mowa w art. 144 pkt 1, zaprasza się do udziału w rokowaniach świadczeniodawców, których oferty nie zostały odrzucone w unieważnionym konkursie ofert.
temat też ostatnio dotyczył braku danego zakresu w gminie /powiecie i tu się nie rozumiemy
NFZ ma zapewnić na terenie województwa dostęp do wszystkich zakresów. w wielu powiatach (już nei wspominając o gminach) nie ma wielu poradni specjalistycznych, ba są gminy gdzie nie ma zakontraktowanych niektórych stomatologicznych świadczeniach)
Pozdrawiam
Napisano 25 październik 2010 - 18:51
Użytkownik Piotr_Jakson dnia 25 październik 2010 - 17:50 napisał
Ani ostatnio ani teraz ani nigdy...
Użytkownik rosapoint dnia 25 październik 2010 - 15:17 napisał
Jestem w podobnej sytuacji , czy może coś wiecie więcej w temacie jaki dalszy schemat działania? Ktoś zna telefon do komisji konkursowej?
Napisano 25 październik 2010 - 19:47
Napisano 25 październik 2010 - 20:10
1. Dyrektor oddziału wojewódzkiego Funduszu unieważnia postępowanie w sprawie zawarcia umowy o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej, gdy:
1) nie wpłynęła żadna oferta;
2) wpłynęła jedna oferta niepodlegająca odrzuceniu, z zastrzeżeniem ust. 2;
3) odrzucono wszystkie oferty;
4) kwota najkorzystniejszej oferty przewyższa kwotę, którą Fundusz przeznaczył na finansowanie świadczeń opieki zdrowotnej w danym postępowaniu;
5) nastąpiła istotna zmiana okoliczności powodująca, że prowadzenie postępowania lub zawarcie umowy nie leży w interesie ubezpieczonych, czego nie można było wcześniej przewidzieć.
Art. 144.
Postępowanie w trybie rokowań może być przeprowadzone, jeżeli:
1) uprzednio prowadzone postępowanie w trybie konkursu ofert zostało unieważnione, a szczegółowe warunki postępowania w sprawie zawarcia umowy o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej są takie same jak w konkursie ofert lub
2) zachodzi pilna potrzeba zawarcia umowy o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej, której wcześniej nie można było przewidzieć, lub
3) jest ograniczona liczba świadczeniodawców, nie większa niż pięciu, mogących udzielać świadczeń opieki zdrowotnej będących przedmiotem postępowania w sprawie zawarcia umów o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej.
Art. 145. 1. W przypadku, o którym mowa w art. 144 pkt 1, zaprasza się do udziału w rokowaniach świadczeniodawców, których oferty nie zostały odrzucone w unieważnionym konkursie ofert.
2. W przypadkach, o których mowa w art. 144 pkt 2 i 3, zaprasza się do udziału w rokowaniach świadczeniodawców mogących udzielać świadczeń zdrowotnych będących przedmiotem postępowania w sprawie zawarcia umów o udzielanie świadczeń opieki zdrowotnej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych