Witam!
Mam taki problem: od co najmniej kilku lat nie wykazywałem asystentki stomatologicznej jako personelu przy składaniu oferty do NFZ na kolejne lata z tego prostego powodu, że nie można było jej zdefiniować grupy zawodowej, bo taka po prostu nie figurowała w słowniku. Jedynie w ankiecie była możliwość zaznaczenia, że taki personel w zakładzie jest.
W tym roku jak co roku zrobiłem podobnie i tu pojawił się problem: ASYSTY NIE MA W SOP grzmiał pan w słuchawce dzwoniąc z DOW NFZ.
O takich telefonach słyszałem 2 razy:
1 raz (protetyka)pan polecił napisać oświadczenie o pomyłce w ankiecie ---> brak dodatkowych pkt
2 raz (ogólnostomatologiczne) pani zasugerowała napisanie oświadczenia, że uzupełni się braki w SOPie
znam jeszcze 1 świadczeniodawcę, którego dokumenty są zrobione tak jak tych powyżej i on żadnego telefonu nie dostał.
O co tutaj chodzi ???
Oczywiście w tym miejscu ukłon do pań i panów z NFZ przy telefonach, którzy mimo wszystko starają się pomóc, a nie jak 2 lata temu po prostu odrzucają oferty.
Czekam na opinie.
Pzdr 4all
Asysta W Sop A Ankieta
Rozpoczęty przez Grzegorz, 16 lis 2010 22:22
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 16 listopad 2010 - 22:22
Napisano 17 listopad 2010 - 00:09
odnośnie braku telefonu - wszystko zależy od tego w jakiej kolejności są zaczytywane i sprawdzane oferty
Z tego co widziałem to w komisji AOS jest podział - każda osoba odpowiada chyba za inny region, dlatego też może być różna prędkość dzwonienia
co do interpretacji - nie mam STM więc trudno mi się konkretnie wypowiedzieć,ale sprawdziłbym dokłądnie wymagania - podajesz różne zakresy. Może w tym tkwi szczegół? w jednym tylko dodatkowo punktowane, a w drugim konieczne?
Z tego co widziałem to w komisji AOS jest podział - każda osoba odpowiada chyba za inny region, dlatego też może być różna prędkość dzwonienia
co do interpretacji - nie mam STM więc trudno mi się konkretnie wypowiedzieć,ale sprawdziłbym dokłądnie wymagania - podajesz różne zakresy. Może w tym tkwi szczegół? w jednym tylko dodatkowo punktowane, a w drugim konieczne?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych