Skocz do zawartości

Wyniki I Ciekawostki

• Nie możesz odpowiedzieć
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ziemo

Dyrektor

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 3729 Postów:
  • Imię: Paweł
  • Nazwisko: Olejnik
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 29 listopad 2010 - 09:13

Wyniki na Wrocław przyniosły duże sensacje, szczególnie dominatorów w branży. Mam nadzieje , że moje oczy mnie nie mylą.

#2 DanutaN

Dyrektor

• Pracownicy DOW NFZ
  • PipPipPipPipPip
  • 3223 Postów:
  • Imię: Danuta
  • Nazwisko: Nowak

Napisano 29 listopad 2010 - 09:43

Wyświetl postUżytkownik Ziemo dnia 29 listopad 2010 - 09:13 napisał

Wyniki na Wrocław przyniosły duże sensacje, szczególnie dominatorów w branży. Mam nadzieje , że moje oczy mnie nie mylą.
Czy Pana nowy zachwycił czy brak Panu starego? :D

#3 Ziemo

Dyrektor

• 3729 Postów:

Napisano 29 listopad 2010 - 10:28

Brak starego :D
Rozumiem , że kontrakty przez to będą większe ? Bo chyba niedopuszczalne jest w tym momencie nie wykorzystać kwoty kontraktowania na Wrocław ? :D

#4 Komarek

Dyrektor

• 838 Postów:
  • Imię: Marek
  • Nazwisko: Komarek

Napisano 29 listopad 2010 - 10:47

Wyświetl postUżytkownik Ziemo dnia 29 listopad 2010 - 10:28 napisał

Brak starego
:D

Cytat

Rozumiem , że kontrakty przez to będą większe ?
:D :D :D

#5 Ziemo

Dyrektor

• 3729 Postów:

Napisano 08 grudzień 2010 - 12:56

!! !! Ale jak widać , NFZ nam dodał o niecałe tysiąc złotych miesięcznie więcej niż w 2010r a na prawie 5 mln ogłasza konkurs uzupełniający na Wrocław !! !! - mieć dobre względy to główna zasada (...)

Myślę, że zozy które w podobny spoób zostały "oszukane" powinny walczyć (pisma nie tylko do oddziału ale również do prezesa) o równe traktowanie świadczeniodawców (to co daje nam ustawa). W przeciwnym wypadku będziemy zawsze kopani - wyobrażam sobie jak rozpisywany jest konkurs uzupełniający, kiedy ziemo-vita czy inny zoz uwala ofertę (...) !!

Użytkownik Ziemo edytował ten post 08 grudzień 2010 - 13:21

#6 KAR-MED

Praktykant

• 11 Postów:
  • Imię: Magdalena
  • Nazwisko: Dziewiątkowska

Napisano 08 grudzień 2010 - 13:55

Zastanawiam sie czy istnieja jakies przesłanki, które uniemozliwiałyby udział w takim konkursie uzupełniajacym świadczeniodawcom , których oferta w konkursie podstawowym została przyjeta , a jednka uważaja ze ich moce powalaja na wykonanie wiekszej ilości swiadczeń niż przyznane w konkursie ???

#7 Ziemo

Dyrektor

• 3729 Postów:

Napisano 08 grudzień 2010 - 14:27

Obawiam się , że jeżeli ktoś wydał zgodę bez większej pokory aby ogłosić konkurs uzupełniający na tak "bajeczną kwotę 5 mln złotych" mając w głębokim poważaniu placówki których plan cenowy oferty oraz potenciał zakładał większe finansowanie w pierwszym postępowaniu niż to co zostało mu zaproponowane to o większe "plecy" będzie bardzo ciężko a napewno nie na poziomie DOW NFZ !!!!!!!!!!!!!!!

!! Są placówki na które pieniądze zawsze czekają !!

Pozostaje tylko skarga do Centrali z wiadomością do Oddziału.

Użytkownik Ziemo edytował ten post 08 grudzień 2010 - 14:39

#8 Olka65

Dyrektor

• 1256 Postów:
  • Imię: Jolanta
  • Nazwisko: Skrzypek
  • Miejscowość:Dzierżoniów

Napisano 08 grudzień 2010 - 14:43

Wyświetl postUżytkownik Ziemo dnia 08 grudzień 2010 - 14:27 napisał

Obawiam się , że jeżeli ktoś wydał zgodę bez większej pokory aby ogłosić konkurs uzupełniający na tak "bajeczną kwotę 5 mln złotych" mając w głębokim poważaniu placówki których plan cenowy oferty oraz potenciał zakładał większe finansowanie w pierwszym postępowaniu niż to co zostało mu zaproponowane to o większe "plecy" będzie bardzo ciężko a napewno nie na poziomie DOW NFZ !!!!!!!!!!!!!!!

Pozostaje tylko skarga do Centrali z wiadomością do Oddziału.

"Polityka to nie zabawa, to całkiem dochodowy interes." Winston Churchill

Pozdrawiam Cię ,Paweł:)

#9 ekspert

Rezydent

• 186 Postów:

Napisano 08 grudzień 2010 - 20:50

Z 16 banieczek do dyspozycji pozostało 5.Ciekawi mnie,czy na jednego gracza czy na dwóch.
Ziemo a Twój PZ też mi konkurencję do dogrywki wsadził.

#10 Ziemo

Dyrektor

• 3729 Postów:

Napisano 09 grudzień 2010 - 07:08

Cytat

Ziemo a Twój PZ też mi konkurencję do dogrywki wsadził.
Mój PZ ? Z tego co wiem to konkursy ofert na świadczenia medyczne nie ogłasza PZ !!

Cytat

Z 16 banieczek do dyspozycji pozostało 5.Ciekawi mnie,czy na jednego gracza czy na dwóch.
Aż 1/3 kwoty postępowania nie została rozdysponowana w pierwszym konkursie Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

#11 JarekM

Rezydent

• 151 Postów:

Napisano 10 grudzień 2010 - 11:19

Gdzie można się dowiedzieć o wysokości przyznanych kontraktów na danym terenie? Kto dostał wiem z portalu konkursowego, ale ciekawi mnie jaką cześć z puli?
Informacja ta będzie mi potrzebna do określenia, czy istnieje możliwość "dogrywki" w moich okolicach.

#12 Szopen

Rezydent

• 263 Postów:

Napisano 10 grudzień 2010 - 12:42

Wyświetl postUżytkownik JarekM dnia 10 grudzień 2010 - 11:19 napisał

Gdzie można się dowiedzieć o wysokości przyznanych kontraktów na danym terenie? Kto dostał wiem z portalu konkursowego, ale ciekawi mnie jaką cześć z puli?
Informacja ta będzie mi potrzebna do określenia, czy istnieje możliwość "dogrywki" w moich okolicach.

Zapewne jak zostanie uzupełniony informator o zawartych umowach na 2011, w styczniu ;)

#13 ekspert

Rezydent

• 186 Postów:

Napisano 16 grudzień 2010 - 12:17

jak się zakończyła sprawa ?

#14 nitroglicerynka

Rezydent

• 84 Postów:

Napisano 16 grudzień 2010 - 19:37

Jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

- są pacjenci, którzy czekają na rehabilitację właśnie w tych przychodniach, które odpadły przez głupi ludzki błąd!!

#15 Ziemo

Dyrektor

• 3729 Postów:

Napisano 16 grudzień 2010 - 22:31

Wyświetl postUżytkownik nitroglicerynka dnia 16 grudzień 2010 - 19:37 napisał

Jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia

- są pacjenci, którzy czekają na rehabilitację właśnie w tych przychodniach, które odpadły przez głupi ludzki błąd!!

Punkt widzenia jest dalej ten sam bo mi nie chodzi o błąd ludzki tylko o fakt , że w przypadku Waszego szczęścia w nieszczęściu jest skucha potentata i brak możliwości zaproszenia jego na rokowania czyli rozpisanie konkursu dla wszystkich. Niezapomne jak w trakcie konkursu mówiło się, że jest dużo nowych jednostek oraz o potencjale jednej , której potencjał wykonawczy jest wyższy niż suma pozostałych a w przypadku odpadnięcia przymusowa przerwa na 2 lata z płatnikiem (mało pieniędzy). Życie pokazało scenariusz prawie nie do przewidzenia ... i stało się jak się stało.

Co ważne zastanawia mnie tylko czy potencjał warto pokazywać w ofercie czy najpierw trzeba zrobić specjalne zaproszenie bo jak widać nic nie daje fakt rozbudowy rehabilitacji , dokupienie sprzętu , modernizacja jednostki , zmiany personalne realizujących bo mimo tego dalej jesteśmy tym samym benificientem limitu co 6 lat temu z połową dzisiejszego potencjału (...) . Czyli rok temu było tyle to i w tym roku na poziomie ubiegłego a to czy pracuje 5 czy 13 fizjoterapeutów pozostaje zupełnie nierozpatrywane.

Użytkownik Ziemo edytował ten post 16 grudzień 2010 - 22:45

#16 Olka65

Dyrektor

• 1256 Postów:

Napisano 16 grudzień 2010 - 23:13

A jesteś pewny,Pawle,czy była to skucha potentata,przypadkowy błąd ludzki?
Tak tylko pytam...

#17 Krzysztof H.

Rezydent

• 638 Postów:
  • Miejscowość:Legnica

Napisano 17 grudzień 2010 - 00:22

to chyba żart

#18 Olka65

Dyrektor

• 1256 Postów:

Napisano 17 grudzień 2010 - 12:59

Matematyka jest to królowa wszystkich nauk, jej ulubieńcem jest prawda, a prostość i oczywistość jej strojem.

* Autor: Jędrzej Śniadecki

PS. Koń się uśmiał...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych