Skocz do zawartości

Wyniki Konkursu

• Nie możesz odpowiedzieć
92 odpowiedzi w tym temacie

#81 Eva

Rezydent

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 56 Postów:

Napisano 20 grudzień 2010 - 18:02

Ja równiez zlożylam dzis odwołanie od rozstrzygniecia konkursu a takze drugie pismo - wniosek o ogloszenie konkursu uzupelniajacego

#82 wydra

Rezydent

• 71 Postów:
  • Imię: Andrzej
  • Nazwisko: Nosal
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 20 grudzień 2010 - 18:09

może tak wzory pism na forum

#83 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 20 grudzień 2010 - 18:15

Wyświetl postUżytkownik Eva dnia 20 grudzień 2010 - 18:02 napisał

Ja równiez zlożylam dzis odwołanie od rozstrzygniecia konkursu a takze drugie pismo - wniosek o ogloszenie konkursu uzupelniajacego

każde odwołanie od rozstrzygnięć powoduje wstrzymanie zawierania umów = nie można rozpisać konkursów uzupełniających gdyż nie wiadomo czy np. całego postępowania nie uwalić.
W praktyce wygląda to tak że czym więcej odwołań tym więcej szukania przez członków komisji ofert i odpisywania czyli terminy się wydłużają.

Cytat

może tak wzory pism na forum
wzory czego?
odwołań od rozstrzygnięć? podaj powód dlaczego odrzucili jak znaszwtedy możesz coś skrobać. Na chwilę obecną możesz napisać: "Odwołuję się bo się odwołuję"
wniosek o ogłoszenie konkursu uzupełniającego? = "Proszę o rozpisanie konkursu uzupełniającego na świadczenia z zakresu .......................................... na obszarze .....................................
Informuję że spełniamwszystkie warunki zawarte w SMI na rok 2011 i jestem gotów świadczyć usługi"

#84 Eva

Rezydent

• 56 Postów:

Napisano 20 grudzień 2010 - 18:24

Wzory odwolania znalazłam w internecie ,wrzucilam haslo w google i wyskoczylo pare wzorow a potem dalej uzasadnienie napisalam , w ktorym udawadnialam ,ze moja oferta zostala nieslusznie odrzucona ,NFZ nazywa to nie przyjeciem oferty .Ale mysle,ze profesjonalnie powinien to zrobic prawnik... :) A wracajac do Malopolski ,szkoda ze u nas nie ma takiego porozumienia stomatologow ,teraz chetnie i ja bym sie do nich przylaczyla.

Dla mnie to jest jakas paranoja ,ze idac do oddzialu nie mozna uzyskac informacji konkretnie ,dlaczego oferta nie jest przyjeta i odsyla sie nas do Wroclawia .Gdy nie wiadomo o co chodzi to wiadomo ze chodzi o pieniadze ...

#85 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:

Napisano 20 grudzień 2010 - 18:38

Eva, a gdzie macie komisje konkursowe? To że akurat wysyłają was do Wrocławia jest zrozumiałe.
Na przykładzie - oferta poleciała bo nie było sprzętu X.
Oferta leży we Wrocławiu
idziesz do delegatury i otrzymujesz odpowiedź -> oferta odpadła bo nie było X. Ty na to że przecież był.
Co robisz? albo wracasz do domu aby sprawdzić co wpisałaś, albo masz ksero oferty.
Będąc w komisji oglądasz "na żywo" ofertę złożoną i wydruk.

#86 Eva

Rezydent

• 56 Postów:

Napisano 20 grudzień 2010 - 18:46

Piotrze Jakson i tu sie mylisz ....ide do oddzialu i otrzymuje odpowiedz :nie moge udzielic pani informacji ,bo ma nie mam wgladu do protokolu...zadnych rozmow na temat x , czy on jest czy go tyz nima;) wierz mi ,ta rozmowe mam juz za soba....a tak nawiasem Ty jestes za a nawet przeciw hehe?

#87 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:

Napisano 20 grudzień 2010 - 18:59

Wyświetl postUżytkownik Eva dnia 20 grudzień 2010 - 18:46 napisał

Piotrze Jakson i tu sie mylisz ....ide do oddzialu i otrzymuje odpowiedz :nie moge udzielic pani informacji ,bo ma nie mam wgladu do protokolu...zadnych rozmow na temat x , czy on jest czy go tyz nima;) wierz mi ,ta rozmowe mam juz za soba....a tak nawiasem Ty jestes za a nawet przeciw hehe?

nie zrozumieliśmy się
przykłąd jaki ci podałem dotyczył po pierwsze Twojej wizji że idziesz do DELEGATURY w Jeleniej, Legnicy, Wałbrzychu.
ODDZIAŁ jest we Wrocławiu
czy byłaś we Wrocławiu? w komisji STM? u przewodniczącego? czy właśnie w delegaturze w LEgnicy (kod 33)?
O to właśnie chodzi! i nie ważne czy jestem za czy przeciw - piszę ci jak jest i że akurat pisanie że Pani w delegaturze nie ma wglądu do protokołu to jest jak najbardziej normalna sprawa. Te informacje ma KOMISJA

#88 DanutaN

Dyrektor

• Pracownicy DOW NFZ
  • PipPipPipPipPip
  • 3223 Postów:
  • Imię: Danuta
  • Nazwisko: Nowak

Napisano 21 grudzień 2010 - 09:29

Wyświetl postUżytkownik Eva dnia 20 grudzień 2010 - 18:46 napisał

Ale na forum można też być za... :D nie tylko przeciw...

A najlepiej być za... prawdą...

#89 Patryk

Rezydent

• 54 Postów:
  • GG: q
  • Imię: Patryk
  • Nazwisko: Arłamowski

Napisano 22 grudzień 2010 - 11:03

Cytat

Z tego, co mi wiadomo, we Wroclawiu to stawka 0,98-1,00 za pkt , a ilość to chyba 7500-8000.poza Wroclawiem ilość punktow podobna(czyli 1/2 etatu) a cena ok.1,04-1,06.

I to właśnie okazuje problem tego środowiska. "W kuluarach" lekarze gromkim głosem mawiają "Dajemy 1,09 zł / punkt. Ani grosza mniej". A potem słyszymy o średnich cenach 0,98 - 1,06 zł. Gdzie konsekwencja?
Gdyby tak było to o wyborze oferty decydowałaby jakość czy wyposażenie gabinetu a nie dumpingowe ceny.

Może łatwo mi mówić, gdyż sam nie jestem lekarzem, lecz jeśli ktokolwiek był na nartach, choćby w Zieleńcu i szukał instruktora, przekona się iż niezależnie od szkółki każdy bierze 60 zł / godzinę. Taką cenę ustalili i tego się trzymają.

Użytkownik Patryk edytował ten post 22 grudzień 2010 - 11:03

#90 Ziemo

Dyrektor

• 3729 Postów:
  • Imię: Paweł
  • Nazwisko: Olejnik

Napisano 22 grudzień 2010 - 11:09

Wyświetl postUżytkownik Patryk dnia 22 grudzień 2010 - 11:03 napisał

I to właśnie okazuje problem tego środowiska. "W kuluarach" lekarze gromkim głosem mawiają "Dajemy 1,09 zł / punkt. Ani grosza mniej". A potem słyszymy o średnich cenach 0,98 - 1,06 zł. Gdzie konsekwencja?
Gdyby tak było to o wyborze oferty decydowałaby jakość czy wyposażenie gabinetu a nie dumpingowe ceny.

Może łatwo mi mówić, gdyż sam nie jestem lekarzem, lecz jeśli ktokolwiek był na nartach, choćby w Zieleńcu i szukał instruktora, przekona się iż niezależnie od szkółki każdy bierze 60 zł / godzinę. Taką cenę ustalili i tego się trzymają.

Nie to ,że się z tym niezgadzam ale gdyby w Zieleńcu przybyło z 20 nowych instruktorów to i za 40 by się udało :)
Do oferty każdy wpisał te 1,09 ale już na negocjacjach dawał cenę taką aby być przed kreską !!

#91 misia

Rezydent

• 94 Postów:
  • Miejscowość:Głogów

Napisano 22 grudzień 2010 - 11:15

Czy ktoś posiada informacje dlaczego unieważnili postępowanie konkursowe dla swidczeń ogolnostomatologicznych dla dzieci i młodzieży do ukończenia 18r. z.???? NFZ podał bardzo dyplomatycznie powód unieważnienia, z czego ja nic nie rozumiem:) Niestety nie można się dodzwonić do komisji stomatologicznej:(

Pozdrawia

#92 Eva

Rezydent

• 56 Postów:

Napisano 22 grudzień 2010 - 14:35

Podaje WZÓR ODWOŁANIA napisany przez Radcę Prawnego DIL mec. Monikę Huber-Lisowską, z którego mogą ewentualnie skorzystać lekarze, którym DOW NFZ odmówił wydania oceny oferty (www.dilnet.wroc.pl):

Wrocław, dnia......................... .

Dane Oferenta:
…..................................
….................................
…....................................

Dolnośląski Oddział Wojewódzki NFZ
ul. Joannitów 6
50-525 Wrocław

Odwołanie od rozstrzygnięcia w dniu 17 grudnia 2010 roku postępowania w sprawie zawarcia umowy o udzielanie świadczeń zdrowotnych w rodzaju leczenie stomatologiczne.

Na podstawie z art. 152 w związku z art. 154 ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (tekst jednolity z 2008 roku, Dz.U. Nr164, poz. 1027 ze zmianami) wnoszę o:

1. uwzględnienie odwołania i wybranie mojej oferty złożonej w postępowaniu w sprawie zawarcia umowy o udzielanie świadczeń zdrowotnych w rodzaju leczenie stomatologiczne.
.

UZASADNIENIE

Na skutek w/w rozstrzygnięcia został naruszony mój interes prawny przejawiający się w możliwości zawarcia umowy w przedmiocie udzielania świadczeń opieki zdrowotnej w rodzaju leczenie stomatologiczne. Treścią pojęcia interesu prawnego jest prawo podmiotowe rozumiane jako przyznanie przez przepis prawa konkretnych korzyści, które można realizować w postępowaniu administracyjnym.
DOW NFZ swoim postępowaniem tj. odmawiając mi udostępnienia oceny oferty pozbawił mnie możliwości zapoznania się z punktacją jaka została przyznana mojej ofercie i jej uzasadnieniem. Tym samym ograniczył moją możliwość podniesienia ewentualnych zarzutów co do nieprawidłowości powstałych w toku postępowania. Mając powyższe na uwadze oraz fakt, że w postępowaniu administracyjnym dojść powinno do ujawnienia i zbadania wszelkich okoliczności związanych z przebiegiem postępowania w tym punktacją (lub jej brakiem) będącą skutkiem ocen dokonywanych w odniesieniu do poszczególnych wymagań stawianych w postępowaniu, odwołanie należy uznać za zasadne.

.............................
podpis

#93 Eva

Rezydent

• 56 Postów:

Napisano 22 grudzień 2010 - 14:46

Ziemo skad masz takie wiadomosci ,ze na negocjacjach byla mowa o tym gdzie jest ta kreska ? Mnie nie udzielono takiej informacji...mimo,ze pytalam.Widać ,ze byli lepiej i gorzej doinformowani oferenci ...tylko ja pytam na jakich to zasadach? pozdrawiam i zycze spokojnych Swiat!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych