Wyniki Konkursu
Napisano 20 grudzień 2010 - 18:02
Napisano 20 grudzień 2010 - 18:09
Napisano 20 grudzień 2010 - 18:15
Użytkownik Eva dnia 20 grudzień 2010 - 18:02 napisał
każde odwołanie od rozstrzygnięć powoduje wstrzymanie zawierania umów = nie można rozpisać konkursów uzupełniających gdyż nie wiadomo czy np. całego postępowania nie uwalić.
W praktyce wygląda to tak że czym więcej odwołań tym więcej szukania przez członków komisji ofert i odpisywania czyli terminy się wydłużają.
Cytat
odwołań od rozstrzygnięć? podaj powód dlaczego odrzucili jak znaszwtedy możesz coś skrobać. Na chwilę obecną możesz napisać: "Odwołuję się bo się odwołuję"
wniosek o ogłoszenie konkursu uzupełniającego? = "Proszę o rozpisanie konkursu uzupełniającego na świadczenia z zakresu .......................................... na obszarze .....................................
Informuję że spełniamwszystkie warunki zawarte w SMI na rok 2011 i jestem gotów świadczyć usługi"
Napisano 20 grudzień 2010 - 18:24
Dla mnie to jest jakas paranoja ,ze idac do oddzialu nie mozna uzyskac informacji konkretnie ,dlaczego oferta nie jest przyjeta i odsyla sie nas do Wroclawia .Gdy nie wiadomo o co chodzi to wiadomo ze chodzi o pieniadze ...
Napisano 20 grudzień 2010 - 18:38
Na przykładzie - oferta poleciała bo nie było sprzętu X.
Oferta leży we Wrocławiu
idziesz do delegatury i otrzymujesz odpowiedź -> oferta odpadła bo nie było X. Ty na to że przecież był.
Co robisz? albo wracasz do domu aby sprawdzić co wpisałaś, albo masz ksero oferty.
Będąc w komisji oglądasz "na żywo" ofertę złożoną i wydruk.
Napisano 20 grudzień 2010 - 18:46
Napisano 20 grudzień 2010 - 18:59
Użytkownik Eva dnia 20 grudzień 2010 - 18:46 napisał
nie zrozumieliśmy się
przykłąd jaki ci podałem dotyczył po pierwsze Twojej wizji że idziesz do DELEGATURY w Jeleniej, Legnicy, Wałbrzychu.
ODDZIAŁ jest we Wrocławiu
czy byłaś we Wrocławiu? w komisji STM? u przewodniczącego? czy właśnie w delegaturze w LEgnicy (kod 33)?
O to właśnie chodzi! i nie ważne czy jestem za czy przeciw - piszę ci jak jest i że akurat pisanie że Pani w delegaturze nie ma wglądu do protokołu to jest jak najbardziej normalna sprawa. Te informacje ma KOMISJA
Napisano 21 grudzień 2010 - 09:29
Użytkownik Eva dnia 20 grudzień 2010 - 18:46 napisał
Ale na forum można też być za...
A najlepiej być za... prawdą...
Napisano 22 grudzień 2010 - 11:03
Cytat
I to właśnie okazuje problem tego środowiska. "W kuluarach" lekarze gromkim głosem mawiają "Dajemy 1,09 zł / punkt. Ani grosza mniej". A potem słyszymy o średnich cenach 0,98 - 1,06 zł. Gdzie konsekwencja?
Gdyby tak było to o wyborze oferty decydowałaby jakość czy wyposażenie gabinetu a nie dumpingowe ceny.
Może łatwo mi mówić, gdyż sam nie jestem lekarzem, lecz jeśli ktokolwiek był na nartach, choćby w Zieleńcu i szukał instruktora, przekona się iż niezależnie od szkółki każdy bierze 60 zł / godzinę. Taką cenę ustalili i tego się trzymają.
Użytkownik Patryk edytował ten post 22 grudzień 2010 - 11:03
Napisano 22 grudzień 2010 - 11:09
Użytkownik Patryk dnia 22 grudzień 2010 - 11:03 napisał
Gdyby tak było to o wyborze oferty decydowałaby jakość czy wyposażenie gabinetu a nie dumpingowe ceny.
Może łatwo mi mówić, gdyż sam nie jestem lekarzem, lecz jeśli ktokolwiek był na nartach, choćby w Zieleńcu i szukał instruktora, przekona się iż niezależnie od szkółki każdy bierze 60 zł / godzinę. Taką cenę ustalili i tego się trzymają.
Nie to ,że się z tym niezgadzam ale gdyby w Zieleńcu przybyło z 20 nowych instruktorów to i za 40 by się udało
Do oferty każdy wpisał te 1,09 ale już na negocjacjach dawał cenę taką aby być przed kreską !!
Napisano 22 grudzień 2010 - 11:15
Pozdrawia
Napisano 22 grudzień 2010 - 14:35
Wrocław, dnia......................... .
Dane Oferenta:
…..................................
….................................
…....................................
Dolnośląski Oddział Wojewódzki NFZ
ul. Joannitów 6
50-525 Wrocław
Odwołanie od rozstrzygnięcia w dniu 17 grudnia 2010 roku postępowania w sprawie zawarcia umowy o udzielanie świadczeń zdrowotnych w rodzaju leczenie stomatologiczne.
Na podstawie z art. 152 w związku z art. 154 ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (tekst jednolity z 2008 roku, Dz.U. Nr164, poz. 1027 ze zmianami) wnoszę o:
1. uwzględnienie odwołania i wybranie mojej oferty złożonej w postępowaniu w sprawie zawarcia umowy o udzielanie świadczeń zdrowotnych w rodzaju leczenie stomatologiczne.
.
UZASADNIENIE
Na skutek w/w rozstrzygnięcia został naruszony mój interes prawny przejawiający się w możliwości zawarcia umowy w przedmiocie udzielania świadczeń opieki zdrowotnej w rodzaju leczenie stomatologiczne. Treścią pojęcia interesu prawnego jest prawo podmiotowe rozumiane jako przyznanie przez przepis prawa konkretnych korzyści, które można realizować w postępowaniu administracyjnym.
DOW NFZ swoim postępowaniem tj. odmawiając mi udostępnienia oceny oferty pozbawił mnie możliwości zapoznania się z punktacją jaka została przyznana mojej ofercie i jej uzasadnieniem. Tym samym ograniczył moją możliwość podniesienia ewentualnych zarzutów co do nieprawidłowości powstałych w toku postępowania. Mając powyższe na uwadze oraz fakt, że w postępowaniu administracyjnym dojść powinno do ujawnienia i zbadania wszelkich okoliczności związanych z przebiegiem postępowania w tym punktacją (lub jej brakiem) będącą skutkiem ocen dokonywanych w odniesieniu do poszczególnych wymagań stawianych w postępowaniu, odwołanie należy uznać za zasadne.
.............................
podpis
Napisano 22 grudzień 2010 - 14:46
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych