Skocz do zawartości

Populacja

• Nie możesz odpowiedzieć
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 monPOZ

Rezydent

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 291 Postów:
  • Imię: Monika
  • Miejscowość:J-L

Napisano 10 grudzień 2010 - 11:38

Proszę o pomoc, w pozycji wniosku wybierając konkretne postepowanie, co należy wprowadzić w dwa otwarte pola populacji??? W zakładce obszar liczbę populacji miasta, a w zakładce postępowania liczbę zadeklarowanych pacjentów do danego rodzaju świadczeń, czy tu i tu populację obszaru miasta??? Proszę o pomoc, tego akurat niewiemDołączona grafika

#2 DanStar

Rezydent

• Świadczeniodawcy poza DOW
  • 944 Postów:
  • Miejscowość:Bieszczady

Napisano 10 grudzień 2010 - 11:47

Wyświetl postUżytkownik monPOZ dnia 10 grudzień 2010 - 11:38 napisał

Proszę o pomoc, w pozycji wniosku wybierając konkretne postepowanie, co należy wprowadzić w dwa otwarte pola populacji??? W zakładce obszar liczbę populacji miasta, a w zakładce postępowania liczbę zadeklarowanych pacjentów do danego rodzaju świadczeń, czy tu i tu populację obszaru miasta??? Proszę o pomoc, tego akurat niewiemDołączona grafika

Ja podawałem szacunkową liczbę zadeklarowanych

#3 JarekM

Rezydent

• 151 Postów:

Napisano 10 grudzień 2010 - 11:53

Wyświetl postUżytkownik monPOZ dnia 10 grudzień 2010 - 11:38 napisał

Moim zdaniem w pierwszej wpisujesz liczbę mieszkańców z miasta, a w drugim listę Twoich podopiecznych z tej miejscowości. Możesz dodać potem nową linijkę i powybierać inny teren w okolicy (np. obszar okolicznej gminy), w który masz pacjentów i wpisujesz liczbę mieszkańców tej gminy i przybliżoną liczbę Twoich pacjentów z tej okolicy itd.
Tak mi się wydaje na 99%.

#4 monPOZ

Rezydent

• 291 Postów:
  • Imię: Monika
  • Miejscowość:J-L

Napisano 10 grudzień 2010 - 13:13

Wyświetl postUżytkownik JarekM dnia 10 grudzień 2010 - 11:53 napisał

Moim zdaniem w pierwszej wpisujesz liczbę mieszkańców z miasta, a w drugim listę Twoich podopiecznych z tej miejscowości. Możesz dodać potem nową linijkę i powybierać inny teren w okolicy (np. obszar okolicznej gminy), w który masz pacjentów i wpisujesz liczbę mieszkańców tej gminy i przybliżoną liczbę Twoich pacjentów z tej okolicy itd.
Tak mi się wydaje na 99%.

ok. dzięki wielkieDołączona grafika

#5 3202095

Dyrektor

• 710 Postów:
  • Miejscowość:Wałbrzych

Napisano 13 grudzień 2010 - 13:06

Czyli tak naprawdę nikt do końca nie wie co tam należy wpisać. Co roku to samo.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych