Skocz do zawartości

Wizyty Domowe

• Nie możesz odpowiedzieć
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Artak

Praktykant

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 9 Postów:

Napisano 16 grudzień 2010 - 08:18

Jeśli nie uzupełnię wszystkim pracownikom wizyt domowych to nie mogę przygotować oferty. Czy to jest błąd programu? Pozdrawiam

#2 PRJawor

Rezydent

• 90 Postów:
  • Miejscowość:Jawor

Napisano 16 grudzień 2010 - 09:42

Ja dorzucę od siebie jeszcze, że wizyty domowe nie wychodzą na wydruku...czy to też błąd?

Użytkownik PRJawor edytował ten post 16 grudzień 2010 - 09:44

#3 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 16 grudzień 2010 - 11:54

zgodnie z zarządzeniem każdy lekarz ma świadczyć usługi dla swoich pacjentów również na wizytach domowych, więc musisz mieć dla każdego wizyty

co do drukowania - to już kolejny temat o tym i kolejny raz ->nie drukują się i tak ma być

#4 Artak

Praktykant

• 9 Postów:

Napisano 16 grudzień 2010 - 14:49

A co gdy mam 5 pielęgniarek a tylko 1 wykonuje wizyty domowe i jest pielęgniarką środowiskową? Mam wszystkim pielęgniarką wpisać wizyty domowe?

#5 kemor

Rezydent

• Świadczeniodawcy poza DOW
  • 1117 Postów:
  • Miejscowość:Podkarpacie

Napisano 16 grudzień 2010 - 14:58

Wyświetl postUżytkownik Artak dnia 16 grudzień 2010 - 14:49 napisał

A co gdy mam 5 pielęgniarek a tylko 1 wykonuje wizyty domowe i jest pielęgniarką środowiskową? Mam wszystkim pielęgniarką wpisać wizyty domowe?

Pielęgniarkom pracującym tylko w gabinecie zabiegowym (praktyki lekarza) nie wypełniasz harmonogramu, tylko podajesz tygodniowy czas pracy. One nie udzielają świadczeń kontraktowanych przez NFZ, są tylko personelem pomocniczym.

#6 petosik

Praktykant

• Świadczeniodawcy poza DOW
  • 6 Postów:
  • Imię: Łukasz
  • Miejscowość:Śląskie

Napisano 17 grudzień 2010 - 13:30

To ja mam pytanko odnośnie filii przychodni POZ, czyli innej jednostki i komórki organizacyjnej w ramach jednej umowy. Mam w niej dwóch lekarzy po dwa razy w tygodniu po około 2 godziny. Wizyty domowe są wykonywane z głównej jednostki. Jednak program Ofertowanie nerwowo się pyta, czy na pewno chcę zatwierdzić harmonogramy w tej komórce bez wizyt domowych. Czy to nie będzie problem?

Moje problemy są chyba zbyt zawiłe.
Ale poradziłem sobie z tym i nie było pytania.

Użytkownik petosik edytował ten post 20 grudzień 2010 - 10:48

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych