Skocz do zawartości

Konkursy Uzupełniające

100 odpowiedzi w tym temacie

#1 bozenabbs

Rezydent

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 174 Postów:

Napisano 27 grudzień 2010 - 08:21

witam w końcu są wyniki ale czy ktoś może wie czy będę ogłoszene jakieś konkursy uzupełniające dla tych świadczeniodawców co ich NFZ wykosił w konkursie. bo nie wiem co robić z 10 poradni dostałem 2 a na 2 czekam ale co z tymi 6 poradniami jest jakaś szansa na uzupełniające kontrakty z NFZ. Nie wiem co robić składaliśmy wnioski według wzoru jaki przedstawiło PZ o te Poradnie co nam odrzucili ale narazie nic nie wiemy jak dalej działąć z dwiema poradniami jak ktoś coś wie to dajcie jakiś cynk pozdrawiam.

#2 RoboWłodek_Marzyciel

Praktykant

• Świadczeniodawcy poza DOW
  • 2283 Postów:
  • Imię: Włodzimierz
  • Nazwisko: Jurkiewicz
  • Miejscowość:Wałbrzych

Napisano 27 grudzień 2010 - 08:26

Wyświetl postUżytkownik bozenabbs dnia 27 grudzień 2010 - 08:21 napisał

witam w końcu są wyniki ale czy ktoś może wie czy będę ogłoszene jakieś konkursy uzupełniające dla tych świadczeniodawców co ich NFZ wykosił w konkursie. bo nie wiem co robić z 10 poradni dostałem 2 a na 2 czekam ale co z tymi 6 poradniami jest jakaś szansa na uzupełniające kontrakty z NFZ. Nie wiem co robić składaliśmy wnioski według wzoru jaki przedstawiło PZ o te Poradnie co nam odrzucili ale narazie nic nie wiemy jak dalej działąć z dwiema poradniami jak ktoś coś wie to dajcie jakiś cynk pozdrawiam.
Ponoć NFZ nie ma kasy i wykosili co się dało (nas też). Zatem czarno, a właściwie ciemność, ciemność widzę... :D

#3 bozenabbs

Rezydent

• 174 Postów:

Napisano 27 grudzień 2010 - 08:50

no ale co dalej wykasowali nam poradnie jakie mieliśmy od 3 lat i to przez literówki można powiedzieć bo łapali się tego że brakowało godzin pracy, a co dalej z pacjentami biorą to pod uwage, tak jak z poradni chirurgii onkologicznej co teraz mają cipacjenci zrobić dojeżdżać po 100 km do lekarza jak ledwo mają na życie, bo cały teren to praktycznie wioski.....

#4 malrek

Rezydent

• 119 Postów:
  • Miejscowość:Wołów

Napisano 27 grudzień 2010 - 09:07

skąd znacie powody odrzucenia oferty, u nas cisza, nie mamy żadnej informacji dlaczego nas nie wybrano :(

#5 bozenabbs

Rezydent

• 174 Postów:

Napisano 27 grudzień 2010 - 09:16

mam jak przysłali odrzucenie ofert to długopisem było dopisane właśnie że nie spełniamy wymagasń pod względem godz. pracy poradani lub lekarza nie pokrywały sie ale nie dali szans na ponowne złożenie ofert więc nie wiem co dalej

#6 pablos2005

Rezydent

• 381 Postów:
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 27 grudzień 2010 - 09:50

U nas nic nie przysłali,do czwartku brak jakiejkolwiek informacji, składaliśmy oferte na dwie nowe poradnie, więc oczekiwaliśmy kontroli-też nic, a tu w wynikach nie ma nas w 3 zakresach - po prostu masakra. I żadnej informacji dlaczego. Przeglądałam wyniki i porównując z bieżącym rokiem, odpadało od 5 do 15 świadczeniodawców.Czy komisja ma obowiązek udzielić informacji o przyczynie odrzucenia oferty? A poza tym czy rozdzielono już całą kwotę czy nie i jest szansa na jakiś konkurs uzupełniający? Macie jakieś wieści?

#7 RoboWłodek_Marzyciel

Praktykant

• 2283 Postów:

Napisano 27 grudzień 2010 - 11:49

Wyświetl postUżytkownik pablos2005 dnia 27 grudzień 2010 - 09:50 napisał

U nas nic nie przysłali,do czwartku brak jakiejkolwiek informacji, składaliśmy oferte na dwie nowe poradnie, więc oczekiwaliśmy kontroli-też nic, a tu w wynikach nie ma nas w 3 zakresach - po prostu masakra. I żadnej informacji dlaczego. Przeglądałam wyniki i porównując z bieżącym rokiem, odpadało od 5 do 15 świadczeniodawców.Czy komisja ma obowiązek udzielić informacji o przyczynie odrzucenia oferty? A poza tym czy rozdzielono już całą kwotę czy nie i jest szansa na jakiś konkurs uzupełniający? Macie jakieś wieści?
O przyczynie odrzucenia powinni powiadomić. O tym dlaczego wybrali tą, a nie inną - no cóż... wybrali najlepsze...

#8 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 27 grudzień 2010 - 12:20

Wyświetl postUżytkownik RoboWlodek dnia 27 grudzień 2010 - 11:49 napisał

O przyczynie odrzucenia powinni powiadomić. O tym dlaczego wybrali tą, a nie inną - no cóż... wybrali najlepsze...

Włodku, jest źle czy bardzo źle u ciebie?

#9 pablos2005

Rezydent

• 381 Postów:
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 27 grudzień 2010 - 12:22

No coż z dnia na dzień około 12 poradni laryngologicznych stało się dla NFZ zbędnymi ... Mimo, że miały dotychczas całkiem duże kontrakty i niemałe nadwykonania co chyba też świadczy o tym, że pacjenci wybierali właśnie te jednostki.

#10 RoboWłodek_Marzyciel

Praktykant

• 2283 Postów:

Napisano 27 grudzień 2010 - 12:23

Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 27 grudzień 2010 - 12:20 napisał

Włodku, jest źle czy bardzo źle u ciebie?
Nie mamy kontraktu :(

#11 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 27 grudzień 2010 - 12:34

Wyświetl postUżytkownik RoboWlodek dnia 27 grudzień 2010 - 12:23 napisał

Nie mamy kontraktu :(

Włodku - gg - pisze do ciebie a ty nic

#12 RoboWłodek_Marzyciel

Praktykant

• 2283 Postów:

Napisano 27 grudzień 2010 - 12:51

Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 27 grudzień 2010 - 12:34 napisał

Włodku - gg - pisze do ciebie a ty nic
Już pisze na GG

#13 Waldi

Praktykant

• 4 Postów:
  • Miejscowość:Jelenia Góra

Napisano 28 grudzień 2010 - 16:39

Próba

#14 Waldi

Praktykant

• 4 Postów:
  • Miejscowość:Jelenia Góra

Napisano 28 grudzień 2010 - 17:03

A więc tak...Dzisiaj rozmawiałem z niejakim Surowcem od AOSu. Powiedział, że komisja nie ma obowiązku podawać przyczyny odrzucenia oferty. Co do konkursu uzupełniającego to może będzie, a może nie, on nie ma zamiaru się w to wgłębiać. Na razie rozdzielili środki i nie przewidują uzupełnień. Kasa, która im została pójdzie do zwrotu do centrali, a oni będą z tego mieli premie procentowo, dlatego nie są zainteresowani dodatkowymi konkursami. Aha..."pacjentami proszę sie nie zastawiać, bo oni znajdą sobie gdzie indziej, a niedługo będzie i tak prywatyzacja, i wszyscy bedą musieli płacić". Na szkoleniach przed konkursem było o maksymalnych cięciach, co ma z jednej strony na celu zaoszczędzenie funduszy przez ministerstwo, a z drugiej przygotowanie pacjentów do prywatyzacji. Jeśli pacjenci będą musieli długo czekać, to w koncu pójdą prywatnie, a Kopacz pod koniec roku powie, że i tak większość leczy się prywatnie. Za czasów ZOZów o wszytkim decydował urządnik w rodzaju kadrowa lub księgowy, teraz jakiś dupek, który jest tak zaprogramowany, że brak litery w ofercie w programie oceniajacym ofertę upoważnia go do odrzucenia oferty i nie musi się z tego tlumaczyć, a nawet dostanie premię. Ja osobiście nie wnioskuję o nowy konkurs i biorę się za prywatę. Jako pierwszy w moim rejonie zostałem świadzceniodacą NFZ i jako pierwszy z niej zrezugnuję. Mam nadzieję, że będzie takich więcej, a za rok, dwa NFZ się rozpadnie, a urzędasy pójdą na zieloną trawkę i będą zbierali puszki.

#15 Nowa Ruda

Dyrektor

• 1612 Postów:

Napisano 28 grudzień 2010 - 17:12

no ja mam taki przypadek na STM. Lekarz stomatolog przyjmuje chyba od 10 lat, ma komplet stałych pacjentów . Gabinet wyposażony wg aktualnych wymagań , komplet pacjentów na rozliczeniach plus dość duża kolejka oczekujących , a tu cyk kontraktu nie ma.

Nie wiadomo dlaczego

#16 Olka65

Dyrektor

• 1256 Postów:
  • Imię: Jolanta
  • Nazwisko: Skrzypek
  • Miejscowość:Dzierżoniów

Napisano 28 grudzień 2010 - 17:29

Wyświetl postUżytkownik Waldi dnia 28 grudzień 2010 - 17:03 napisał

A więc tak...Dzisiaj rozmawiałem z niejakim Surowcem od AOSu. Powiedział, że komisja nie ma obowiązku podawać przyczyny odrzucenia oferty. Co do konkursu uzupełniającego to może będzie, a może nie, on nie ma zamiaru się w to wgłębiać. Na razie rozdzielili środki i nie przewidują uzupełnień. Kasa, która im została pójdzie do zwrotu do centrali, a oni będą z tego mieli premie procentowo, dlatego nie są zainteresowani dodatkowymi konkursami. Aha..."pacjentami proszę sie nie zastawiać, bo oni znajdą sobie gdzie indziej, a niedługo będzie i tak prywatyzacja, i wszyscy bedą musieli płacić". Na szkoleniach przed konkursem było o maksymalnych cięciach, co ma z jednej strony na celu zaoszczędzenie funduszy przez ministerstwo, a z drugiej przygotowanie pacjentów do prywatyzacji. Jeśli pacjenci będą musieli długo czekać, to w koncu pójdą prywatnie, a Kopacz pod koniec roku powie, że i tak większość leczy się prywatnie. Za czasów ZOZów o wszytkim decydował urządnik w rodzaju kadrowa lub księgowy, teraz jakiś dupek, który jest tak zaprogramowany, że brak litery w ofercie w programie oceniajacym ofertę upoważnia go do odrzucenia oferty i nie musi się z tego tlumaczyć, a nawet dostanie premię. Ja osobiście nie wnioskuję o nowy konkurs i biorę się za prywatę. Jako pierwszy w moim rejonie zostałem świadzceniodacą NFZ i jako pierwszy z niej zrezugnuję. Mam nadzieję, że będzie takich więcej, a za rok, dwa NFZ się rozpadnie, a urzędasy pójdą na zieloną trawkę i będą zbierali puszki.
Witam! Podejrzewam ,że Pan Surowiec nie jest Pana kolegą.
Nie uważasz ,że dużo winy leży po stronie Świadczeniodawców,zwłaszcza tych ,którzy mają wujków w Ameryce?

Użytkownik Olka65 edytował ten post 28 grudzień 2010 - 17:43

#17 Eva

Rezydent

• 56 Postów:

Napisano 28 grudzień 2010 - 18:09

Olka65 ,chyba cos nie zrozumiałas...to pewnie bład dietetyczny :)

#18 RoboWłodek_Marzyciel

Praktykant

• 2283 Postów:

Napisano 28 grudzień 2010 - 18:53

Wyświetl postUżytkownik Olka65 dnia 28 grudzień 2010 - 17:29 napisał

Witam! Podejrzewam ,że Pan Surowiec nie jest Pana kolegą.
Nie uważasz ,że dużo winy leży po stronie Świadczeniodawców,zwłaszcza tych ,którzy mają wujków w Ameryce?
Jola, Pan Surowiec nie jest niczyim kolegą, a słowa Waldiego są w pełni uzasadnione, gdyby nie to, że nad nami czuwa Admin określiłbym Pana Surowca bardziej właściwymi rzeczownikami i przymiotnikami. Dostał za dużo władzy i w d... mu się poprzewracało. Może nie wszystkim, ale co do Pana Surowca przyłączam się do życzeń Waldiego.
Jak powiedział kolega z Uczelni: Nie tacy mocarze odchodzili w niesławie :)

Użytkownik RoboWlodek edytował ten post 28 grudzień 2010 - 18:54

#19 Olka65

Dyrektor

• 1256 Postów:
  • Imię: Jolanta
  • Nazwisko: Skrzypek

Napisano 28 grudzień 2010 - 19:37

Wyświetl postUżytkownik Eva dnia 28 grudzień 2010 - 18:09 napisał

Olka65 ,chyba cos nie zrozumiałas...to pewnie bład dietetyczny :)

Sorry,Eva...
Rzeczywiście nie zrozumiałam...czasami mnie blokuje i oby w takich przypadkach jak najczęściej.Uważasz,że to śmieszne?
PS.Szlag mnie trafia i na pewno nie z powodu błędu dietetycznego.

#20 Monika0408

Dyrektor

• 677 Postów:
  • Imię: Monika
  • Nazwisko: Idzik-Słobodzian

Napisano 28 grudzień 2010 - 20:25

Wyświetl postUżytkownik Nowa Ruda dnia 28 grudzień 2010 - 17:12 napisał

no ja mam taki przypadek na STM. Lekarz stomatolog przyjmuje chyba od 10 lat, ma komplet stałych pacjentów . Gabinet wyposażony wg aktualnych wymagań , komplet pacjentów na rozliczeniach plus dość duża kolejka oczekujących , a tu cyk kontraktu nie ma.

Nie wiadomo dlaczego
Wiadomo ,wybrano korzystniejszą ofertę,może na negocjacjach zszedł z ceny za punkt. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych