Skocz do zawartości

Gabinet Zabiegowy

48 odpowiedzi w tym temacie

#1 monPOZ

Rezydent

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 291 Postów:
  • Imię: Monika
  • Miejscowość:J-L

Napisano 04 styczeń 2011 - 08:49

Witam, mam pytanie odnośnie zmiany w Portalu. Dostałam tel z NFZ że muszę dokonać zmiany w Portalu, a dokładniej podpiąć gabinet zabiegowy do Gabinetu Lekarza POZ, tylko niewiem jak to zrobić, czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć???

#2 mik

Rezydent

• 193 Postów:

Napisano 04 styczeń 2011 - 09:14

http://forum.nfz-wro...inet-zabiegowy/

#3 monPOZ

Rezydent

• 291 Postów:

Napisano 04 styczeń 2011 - 11:38

Wyświetl postUżytkownik mik dnia 04 styczeń 2011 - 09:14 napisał

Tylko że ja mam poprawić to w Portalu a nie w aplikacji ofertowej. Wniosek juz złożyłam, tylko Gabinet zabiegowy muszę podpiąć pod Gabinet Lekarza POZ w Portalu i nic więcej. A w Portalu mam wpisany Gabinet zabiegowy- miejsce realizacji Gabinet Lekarza POZ

#4 ekspert

Rezydent

• 186 Postów:

Napisano 10 styczeń 2011 - 12:34

Mamy ten sam problem. Dostaliśmy telefon z NFZ, że nie wykazaliśmy gab. zabiegowego w ofercie. Mamy podjechać i napisać oświadczenie. Ale jak podepniemy gabinet zabiegowy do postępowania lekarza POZ to musimy zrobić ankietę do gabinetu zabiegowego oraz wpisać populację. Czy to samo należy robić z punktem szczepień ?

#5 monPOZ

Rezydent

• 291 Postów:

Napisano 11 styczeń 2011 - 07:38

Wyświetl postUżytkownik ekspert dnia 10 styczeń 2011 - 12:34 napisał

Mamy ten sam problem. Dostaliśmy telefon z NFZ, że nie wykazaliśmy gab. zabiegowego w ofercie. Mamy podjechać i napisać oświadczenie. Ale jak podepniemy gabinet zabiegowy do postępowania lekarza POZ to musimy zrobić ankietę do gabinetu zabiegowego oraz wpisać populację. Czy to samo należy robić z punktem szczepień ?

My też dostaliśmy tel z NFZ, ale Pani która dzwoniła powiedziała że trzeba przyjechać i podpisać oświadczenie, ale zmiany mam dokonać w Portalu Świadczeniodawcy gdy będzie juz plik z umową i będzie po prostu aneks do umowy, o żadnej ofercie niebyło mowy tylko o zmianie w Portalu i tego niewiem jak zrobić, bo mam wpisaną komórkę Gabinet Zabiegowy i niewiem co mam tam zmienićDołączona grafika

#6 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 11 styczeń 2011 - 08:15

a na szkoleniach od 2 lat mówi się że nie potrzeba wykazywać zabiegowego i punktu szczepień :D

#7 Member

Dyrektor

• 717 Postów:
  • GG: 16035130
  • Imię: Michał
  • Nazwisko: Wielgosik
  • Miejscowość:Dolnyslask

Napisano 12 styczeń 2011 - 10:57

Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 11 styczeń 2011 - 08:15 napisał

a na szkoleniach od 2 lat mówi się że nie potrzeba wykazywać zabiegowego i punktu szczepień ;)

Jak sie kilka lat temu wpisalo i bylo dobrze...a od tamtej pory rok rocznie jedzie się aneksami a nie składanymi ofertami to tak się zdarza... i nie ma co mędrkować.

P.s. monPOZ poradzilas juz sobie?

Z tego co wiem to trzeba wypełnić i wysłać takie oświadczenie http://twojlekarz.org.pl/Oswiad.doc , podpisac spokojnie umowę a pozniej w portalu podpiąć gabinet zabiegowy.

Użytkownik Member edytował ten post 12 styczeń 2011 - 12:05

#8 monPOZ

Rezydent

• 291 Postów:

Napisano 13 styczeń 2011 - 08:25

Wyświetl postUżytkownik Member dnia 12 styczeń 2011 - 10:57 napisał

Jak sie kilka lat temu wpisalo i bylo dobrze...a od tamtej pory rok rocznie jedzie się aneksami a nie składanymi ofertami to tak się zdarza... i nie ma co mędrkować.

P.s. monPOZ poradzilas juz sobie?

Z tego co wiem to trzeba wypełnić i wysłać takie oświadczenie http://twojlekarz.org.pl/Oswiad.doc , podpisac spokojnie umowę a pozniej w portalu podpiąć gabinet zabiegowy.

Już oświadczenie mam podpisane, tylko nierozumiem za bardzo tej treści: "...

Cytat

oraz złożę uzupełnioną księgę rejestrową w terminie nie dłuższym niż do dnia 31 stycznia 2011r. pod rygorem rozwiązania podpisanej umowy na 2011., w rodzaju podstawowa opieka zdrowotna".
O co chodzi z tą księga rejestrową, składając wniosek POZ zawieziona była również księga rejestrowa, w której był Gabinet zabiegowy??? Ja mam datę dokonania zmian do 20.01.2011r., ale jeszcze niemam umowy podpisanej, a pani z NFZ powiedziała że mam dopiero dokonać zmiany jak będzie już plik umowy elektronicznej, a kiedy to będzie to niewiem

#9 Member

Dyrektor

• 717 Postów:

Napisano 17 styczeń 2011 - 10:53

Wyświetl postUżytkownik monPOZ dnia 13 styczeń 2011 - 08:25 napisał

Już oświadczenie mam podpisane, tylko nierozumiem za bardzo tej treści: "... O co chodzi z tą księga rejestrową, składając wniosek POZ zawieziona była również księga rejestrowa, w której był Gabinet zabiegowy??? Ja mam datę dokonania zmian do 20.01.2011r., ale jeszcze niemam umowy podpisanej, a pani z NFZ powiedziała że mam dopiero dokonać zmiany jak będzie już plik umowy elektronicznej, a kiedy to będzie to niewiem

Z tego co wiem to trzeba dzwonić do kogoś kto zajmuje się portalem, i podobno on wytłumaczy co i jak w portalu zmienic zeby było dobrze...taka informacje otrzymałem pod tel 717979413

#10 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:

Napisano 17 styczeń 2011 - 11:05

monPOZ - informację jaką uzyskałaś:
prosze podpisać oświadczenia według wzoru, jak będzie umowa zrobi się aneksowanie, poprzez dodanie do umowy gabinetu zabiegowego.
Tak było? Odnośnie Księgi - jak nie miałaś gabinetu zabiegowego to musisz teraz mieć odbiór sanepidu i wpis do księgi
Nie ma co kombinować

#11 monPOZ

Rezydent

• 291 Postów:

Napisano 17 styczeń 2011 - 14:33

Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 17 styczeń 2011 - 11:05 napisał

monPOZ - informację jaką uzyskałaś:
prosze podpisać oświadczenia według wzoru, jak będzie umowa zrobi się aneksowanie, poprzez dodanie do umowy gabinetu zabiegowego.
Tak było? Odnośnie Księgi - jak nie miałaś gabinetu zabiegowego to musisz teraz mieć odbiór sanepidu i wpis do księgi
Nie ma co kombinować

Jest ok, w księdze mam zabiegowy wpisany, Pani z NFZ mówiła że nie trzeba dostarczać nowej

#12 Member

Dyrektor

• 717 Postów:

Napisano 17 styczeń 2011 - 14:46

Wyświetl postUżytkownik monPOZ dnia 17 styczeń 2011 - 14:33 napisał

Jest ok, w księdze mam zabiegowy wpisany, Pani z NFZ mówiła że nie trzeba dostarczać nowej

a mozesz powiedziec jaka pani? (kontakt) bo mam tez ten problem, podpisalem takie oswiadczenie, i teraz musze to zrobic tylko jeszce nie wiem dokladnie co...

#13 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:

Napisano 17 styczeń 2011 - 16:29

Wyświetl postUżytkownik Member dnia 17 styczeń 2011 - 14:46 napisał

a mozesz powiedziec jaka pani? (kontakt) bo mam tez ten problem, podpisalem takie oswiadczenie, i teraz musze to zrobic tylko jeszce nie wiem dokladnie co...

Member, ale jaki konkretnie masz problem?
oświadczenie podpisałeś według wzoru, wysłałęś do DOW oryginał
teraz czekasz na umowę
jak będziesz miał podpisaną umowę i będzie w portalu to wejdziesz w SOP i wprowadzisz do umowy gabinet zabiegowy
W czym problem?

#14 polzet

Praktykant

• 7 Postów:
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 17 styczeń 2011 - 17:56

Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 17 styczeń 2011 - 16:29 napisał

Member, ale jaki konkretnie masz problem?
oświadczenie podpisałeś według wzoru, wysłałęś do DOW oryginał
teraz czekasz na umowę
jak będziesz miał podpisaną ]umowę i będzie w portalu to wejdziesz w SOP i wprowadzisz do umowy gabinet zabiegowy
W czym problem?

Ja też musiałem wysłać oświadczenie.
W rejestrze mam gabinet zabiegowy, jest też w SOPie jako osobna komórka.
Dowiedziałem się, że muszę ten gabinet "podpiąć" pod Poradnię Lekarza Rodzinnego.
Ale jak to zrobić to nikt nie wie.

#15 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:

Napisano 17 styczeń 2011 - 18:07

polzet - cytujesz tekst odnośnie tego że trzeba czekać na umowę i pytasz się jak teraz to zrobić!
w SOP musisz mieć komórkę Gabinet zabiegowy - pewnie sam będziesz musiał wprowadzić
potem jest coś takiego jak np. automatyczne generowanie aneksu

#16 polzet

Praktykant

• 7 Postów:
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 18 styczeń 2011 - 09:14

Mam W SOPie między innymi takie komórki:

0050 PUNKT SZCZEPIEŃ
0060 GABINET ZABIEGOWY
0010 PORADNIA (GABINET) LEKARZA POZ

Do punktu szczepień nie ma zastrzeżeń ale komórka 0060 ma być "podpięta" do 0010.

#17 monPOZ

Rezydent

• 291 Postów:

Napisano 18 styczeń 2011 - 09:20

Wyświetl postUżytkownik Member dnia 17 styczeń 2011 - 14:46 napisał

nr do Pani z NFZ 7979413

#18 Member

Dyrektor

• 717 Postów:

Napisano 24 styczeń 2011 - 16:22

Wyświetl postUżytkownik Piotr_Jakson dnia 17 styczeń 2011 - 18:07 napisał

polzet - cytujesz tekst odnośnie tego że trzeba czekać na umowę i pytasz się jak teraz to zrobić!
w SOP musisz mieć komórkę Gabinet zabiegowy - pewnie sam będziesz musiał wprowadzić
potem jest coś takiego jak np. automatyczne generowanie aneksu

Piotrze, nie rozumiesz problemu, my mamy gabinet zabiegowy od lat wpisany, ale wg nfz jest "zle" wpisany i ma byc podpiety pod gabinet lekarski a nie osobno...nie wiemy jak to podpiac w SOPie...

MonPoz - dzieki za ten numer - znam go dobrze...niestety ta Pani nie potrafi powiedziec JAK podpiąć - mowi tylko ze trzeba i juz...

#19 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:

Napisano 24 styczeń 2011 - 17:08

Member, z tego co rozmawiałem to nie masz przypisać zabiegowego do lekarskiego, a do UMOWY.
Technicznie cię nie przeprowadzę, bo sam jeszcze nie mam umowy podpisanej ale podobno wystarczy tylko w aneksowaniu podpiąć do umowy gabinet zabiegowy i tyle

#20 monPOZ

Rezydent

• 291 Postów:

Napisano 27 styczeń 2011 - 12:06

Wyświetl postUżytkownik Member dnia 24 styczeń 2011 - 16:22 napisał

Piotrze, nie rozumiesz problemu, my mamy gabinet zabiegowy od lat wpisany, ale wg nfz jest "zle" wpisany i ma byc podpiety pod gabinet lekarski a nie osobno...nie wiemy jak to podpiac w SOPie...

MonPoz - dzieki za ten numer - znam go dobrze...niestety ta Pani nie potrafi powiedziec JAK podpiąć - mowi tylko ze trzeba i juz...

I co poradziłeś sobie, ja juz sama niewiem bo Pani u której podpisywalismy oświadczenie o gab. zabieg. powiedziała że zmiany trzeba dokonać w SOPie, a Pani która zajmuje się SOPem powiedziała że trzeba uzupełnić wniosek, ja juz sama niewiemDołączona grafika wiesz może coś więcej na ten temat???

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych