Skocz do zawartości

Transport Sanitrny W Poz 2011

• Nie możesz odpowiedzieć
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 jerzywis

Rezydent

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 184 Postów:
  • Imię: Jerzy
  • Miejscowość:Głogów

Napisano 08 styczeń 2011 - 23:50

Dla przychodni POZ zrobiłem ofertę na transport, który wykonuje podwykonawca - specjalistyczna firma. Dostaliśmy odpowiedź, że nie spełniamy warunków. Oferta zrobiona identyczne jak na rok 2010. Wtedy była dobra, a teraz nie. A teraz szczegóły.
Tak zrobiłem.
Jako komórkę wybrałem własny gabinet lekarza POZ i jako podwykonawcę dodałem firmę wykonującą przewozy. Z analizy spełnienia warunków na transport wychodzi, że rzeczywiście nie spełniam warunków bo w ofercie nie pokazują się ambulanse podwykonawcy.
Czy powinienem zrobić tak?.
Jeżeli wybiorę jako komórkę Podwykonawcę wtedy w ofercie pokazuje się jego sprzęt, ale brak personelu, pomimo zaznaczenia opcji w generowania profilu dodaj obsadę RTM. Pewnie podwykonawca nie wpisał.
Druga opcja wydaje mi się teraz poprawna.
Czekam na sugestie, zwłaszcza od tych, którym oferty na transport nie odrzucili a składali ją w podobnych warunkach. :wacko:

#2 PiotrSz

Dyrektor

• Świadczeniodawcy poza DOW
  • 558 Postów:
  • GG: 119994
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Szlachcic
  • Miejscowość:Oświęcim

Napisano 10 styczeń 2011 - 13:26

Cos mi swita w glowie ze na 2011 zmienily sie watunki odnosnie kontraktowania Transportu w POZ i nie mozna juz kontraktowac umowy na Transport na przychodnie ktora nie ma wlasnego transportu tylko podwykonastwo.
Tzn przychodnia moze zakontraktowac Gaibnet Lekarza POZ(umowa POZ7 w MOW) czy tez Ambulatorium calodobowe(umowa POZ9 w MOW) z podwykonastwem transportu ale nie moze zakontraktowac samego transportu (umowa POZ10 w MOW NFZ)
My od lat mielismy kontraktowane te 3 umowy a w tym roku przy aneksowaniu na styczen-luty dalo sie zrobic tylko 2 pierwsze
Dokladnie nie wiem jak to dziala - musisz poszukac w zarzadzeniach Centrali NFZ odnosnie kontraktowania POZ (albo nawet w rozporzadzeniach MZ)

pozdrawiam

#3 jerzywis

Rezydent

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 184 Postów:
  • Imię: Jerzy
  • Miejscowość:Głogów

Napisano 10 styczeń 2011 - 14:45

Wyświetl postUżytkownik PiotrSz dnia 10 styczeń 2011 - 13:26 napisał

Cos mi swita w glowie ze na 2011 zmienily sie watunki odnosnie kontraktowania Transportu w POZ i nie mozna juz kontraktowac umowy na Transport na przychodnie ktora nie ma wlasnego transportu tylko podwykonastwo.
Tzn przychodnia moze zakontraktowac Gaibnet Lekarza POZ(umowa POZ7 w MOW) czy tez Ambulatorium calodobowe(umowa POZ9 w MOW) z podwykonastwem transportu ale nie moze zakontraktowac samego transportu (umowa POZ10 w MOW NFZ)
My od lat mielismy kontraktowane te 3 umowy a w tym roku przy aneksowaniu na styczen-luty dalo sie zrobic tylko 2 pierwsze
Dokladnie nie wiem jak to dziala - musisz poszukac w zarzadzeniach Centrali NFZ odnosnie kontraktowania POZ (albo nawet w rozporzadzeniach MZ)

pozdrawiam
w Zarządzeniu Zarządzenie Nr 87/2010/DSOZ Prezesa NFZ z dnia 29 grudnia 2010 r. jest poprawka do transportu, że można zlecić podwykonawcy wykonanie usługi.
"2a. Świadczenia transportu sanitarnego w poz mogą być udzielane przez świadczeniodawcę z udziałem podwykonawców spełniających warunki określone w przepisach odrębnych i warunkach zawierania umów.";
Dla mnie wynika z tego, że każdy może wystąpić o transport w POZ aby miał własną listę świadczeniobiorców. Może pracownicy komisji nie znają tego punktu bo zarządzenie świeżuchne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych