Skocz do zawartości

Stm

• Nie możesz odpowiedzieć
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 MalgosiaKa

Praktykant

• Świadczeniodawcy DOW NFZ
  • 10 Postów:
  • Miejscowość:Lubań

Napisano 11 styczeń 2011 - 20:24

Mam mały dylemat może ktoś mi z Was podpowie. Mam poradnię 1800, zatrudnionych w niej dwóch lekarzy stomatologów w pelnym wymiarze czasu pracy (każdy po 30 godz. tyg.). W pierwotnym konkursie na 2011 rok dostałam dla tych dwóch lekarzy pół etatu stomatologicznego 7500 pkt/m-c). Teraz ogłoszono postępowanie konkursowe na świadczenia ogólnostomatologiczne dla dzieci i młodzieży. I teraz nie wiem czy mogę skladać ofertę na komórkę z kodem 1800 z tym samym harmonograme i lekarzami. Czy powinnam utworzyć nową komórkę z kodem 1801 (Poradnia stomatologiczna dla dzieci), zwolnić jednego lekarza z 1800 i zatrudnić go w 1801, ale wtedy naruszam już zawartą umowę z NFZ. W materiałach informacyjnych z 2007 roku doczytalam, że na ten zakres może stawać poradnia z kodem 1800. Logicznie patrząc zrobilabym tak: startowałabym z poradnią 1800 i tymi samymi lekarzami, sprzętem i harmonogramem, bo mają niewykorztstany potencjał, ponieważ na dwóch lekarzy mają zakontraktowane tylko pół etatu stomatologicznego i w fekcie miałabym jedną umowę na 1800 z dwoma zakresami. Obawiam się tylko jednego, że świadczeń dla dzieci i mlodzieży nie można kontraktować na 1800, chociaz materiały z 2007 r. na to pozwalają, a w tej materii chyba nic sie nie zmienilo. Jeżeli ktos doradzi będę wdzięczna.

#2 Ziemo

Dyrektor

• 3729 Postów:
  • Imię: Paweł
  • Nazwisko: Olejnik
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 11 styczeń 2011 - 20:41

Tak poradnia 1800 może realizować świadczenia stom. dla dzieci i młodzieży do 18 r. życia.

#3 MalgosiaKa

Praktykant

• 10 Postów:

Napisano 11 styczeń 2011 - 22:30

Serdeczne dzięki, ale myślisz, że mając umowę STM w zakresie świadczenia ogolnostomatologiczne mogę 1800 z tym całym potencjałem podpiąc pod nowe pstępowanie dla dzieci i mlodzieży?

#4 elaf

Dyrektor

• 1163 Postów:
  • GG: 3850020
  • Imię: Elżbieta
  • Nazwisko: Ferenc
  • Miejscowość:Udanin

Napisano 12 styczeń 2011 - 07:52

Wyświetl postUżytkownik MalgosiaKa dnia 11 styczeń 2011 - 22:30 napisał

Serdeczne dzięki, ale myślisz, że mając umowę STM w zakresie świadczenia ogolnostomatologiczne mogę 1800 z tym całym potencjałem podpiąc pod nowe pstępowanie dla dzieci i mlodzieży?
Może się mylę, ale chyba dostaniesz odpowiedź, że ten personel już w wykazanych godzinach pracuje w innej (chociaż tej samej) poradni.....w DOWNFZ nie traktują chyba tych 7500 punktów jako 1/2 etatu, bo to jest wszystko, co można było dostać na jednego lekarza ;)

#5 MalgosiaKa

Praktykant

• 10 Postów:

Napisano 12 styczeń 2011 - 08:38

No dobrze, ale ja mam dwóch lekarzy zatrudnionych w 1800.

#6 Mirek54

Dyrektor

• 1322 Postów:
  • Miejscowość:Legnica

Napisano 12 styczeń 2011 - 09:09

Wyświetl postUżytkownik MalgosiaKa dnia 12 styczeń 2011 - 08:38 napisał

No dobrze, ale ja mam dwóch lekarzy zatrudnionych w 1800.
aby rozwiać wątpliwości, spróbuj "zasięgnąć języka" w Komisji Stomatologicznej

#7 MalgosiaKa

Praktykant

• 10 Postów:

Napisano 12 styczeń 2011 - 09:30

Gdyby ktoś był zainteresowany, to dodzwoniłam się do P. Ząbczyńskiej, powiedziała mi, żeby stawać do konkursu z komórką 1800, z tymi samymi lekarzami i godzinami, ponieważ zatrudniając dwóch lekarzy mamy zapas paotencjału. Czyli mój pomysł z pierwszego mojego posta był trafny. Pozdrawiam!

#8 elaf

Dyrektor

• 1163 Postów:
  • GG: 3850020
  • Imię: Elżbieta
  • Nazwisko: Ferenc
  • Miejscowość:Udanin

Napisano 12 styczeń 2011 - 11:49

Wyświetl postUżytkownik MalgosiaKa dnia 12 styczeń 2011 - 09:30 napisał

Gdyby ktoś był zainteresowany, to dodzwoniłam się do P. Ząbczyńskiej, powiedziała mi, żeby stawać do konkursu z komórką 1800, z tymi samymi lekarzami i godzinami, ponieważ zatrudniając dwóch lekarzy mamy zapas paotencjału. Czyli mój pomysł z pierwszego mojego posta był trafny. Pozdrawiam!
źle Cię zrozumiałam (kłania się czytanie ze zrozumieniem ;)), myślałam, że masz po 7500 punktów na każdego lekarza B)

#9 Ziemo

Dyrektor

• 3729 Postów:
  • Imię: Paweł
  • Nazwisko: Olejnik
  • Miejscowość:Wrocław

Napisano 12 styczeń 2011 - 12:00

momencik momencik
7500 pkt miesięcznie to przelicznik 15 godzin tygodniowo i na te godziny nie można kontraktować dzieci (jeżeli jest kontrakt ogólny). Natomiast jeżeli dacie 30 godzin tygodniowo to spokojnie możecie startować na 0,5 etatu przeliczeniowego.

Użytkownik Ziemo edytował ten post 12 styczeń 2011 - 12:01

#10 alina2008

Stażysta

• 32 Postów:

Napisano 12 styczeń 2011 - 16:20

oczywiście, że można; trzeba mieć tylko w IX CZ. kodu resortowego wykazana stomatologię dziecięcą. Wiem bo mam na 1800 i ogólną i chirurgię:-)

#11 Piotr_Jakson

Spamer

• 3610 Postów:
  • GG: 5404906
  • Imię: Piotr
  • Nazwisko: Jaksoń
  • Miejscowość:Kamienna Góra

Napisano 12 styczeń 2011 - 16:33

ja się zastanawiam tylko nad jednym
wykazałaś lekarzy dla dorosłych w godzinach takich że masz całe etaty (dwa)
W tym momecie zablokowałaś dostępność tych lekarzy na inne świadczenia
podpisując umowę na ten zakres co już masz bedziesz miała te godziny w umowie
teraz albo wykażesz w innych godzinach albo będzie ci wyskakiwał konflikt personelu.
Pamiętaj że niejako w nowym konkursie startujesz i godziny pracy nie mogą się pokrywać

PS, mogę się mylić, bo STM nie mam alezgodnie z tym co w innych zakresach to tak powinno być

#12 alina2008

Stażysta

• 32 Postów:

Napisano 12 styczeń 2011 - 16:47

otóż aby tak mogło być oczywiście musisz mieć więcej lekarzy niż masz zakontraktowanych etatów. NP. poradnia 1800 zatrudnia 6 stomatologów ogólnych i 1 chirurga. NFZ zakontraktował z Tobą np. na ogólną 2 etaty, i chirurga 1 etat. Tym samym masz jeszcze 4 "wolnych etatów" więc możesz się stać o dziecięcą. Oczywiście pamiętając, że w księdze rejestrowej masz w IX CZ. KODU RESORTOWEGO i ogólną, dziecięcą i chirurgię. Tego jestem pewna; bo w tym roku tak napisałam i dostałam i chirurga i ogólną.
Tak naprawdę to jakby portal dobrze funkcjonował to w profilach potencjału powinno się wpisywać godziny dostępności poszczególnych profili medycznych - ale nie działa bo wgraniu pliku do aplikacji OF wywala błęd.

#13 misia

Rezydent

• 94 Postów:
  • Miejscowość:Głogów

Napisano 13 styczeń 2011 - 12:39

Mam pytanie odnosnie formularza ofertowego, NFZ podał informacje ze ta aplikacja jest dostępna od 07.01.2011 zas ja takiej nie widze na stronie internetowej:( Jest do pobrania tylko aplikacja z 05.01.2011 czy mam w niej sporządzić ofertę?

Pozdrawiam Michalina

#14 marjolla

Rezydent

• 433 Postów:
  • Miejscowość:Świdnica

Napisano 17 styczeń 2011 - 17:18

Wyświetl postUżytkownik misia dnia 13 styczeń 2011 - 12:39 napisał

Mam pytanie odnosnie formularza ofertowego, NFZ podał informacje ze ta aplikacja jest dostępna od 07.01.2011 zas ja takiej nie widze na stronie internetowej:( Jest do pobrania tylko aplikacja z 05.01.2011 czy mam w niej sporządzić ofertę?

Pozdrawiam Michalina
Wejdz na portal świadczeniodawcy (nie konkursowy), w postępowaniach na 2011 są definicje do pobrania

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych